İçişleri Bakanı Yerlikaya: Önemli bir saldırı girişimini polislerimizin kahramanlığı sayesinde atlattık

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, canlı bomba saldırısına ilişkin kameraların karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: AA

Ankara’nın önemli bir saldırı girişimini polis memurlarının kahramanlığı sayesinde atlattığını ifade eden Yerlikaya “Araçtan iner inmez ateş açan teröristlere kahraman polislerimiz kahramanca karşılık veriyor. Bu sırada teröristlerden biri üzerindeki bombayı patlatıyor. Diğeri de etkisiz hale getiriliyor ve saldırı girişimi engelleniyor.” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırı sırasında yaralanan iki polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Yerlikaya “Ankara’ya geçmiş olsun diliyorum. İki polisimizi alınlarından öpüyorum. Birazdan onları ziyaret edeceğim” diye konuştu.


Yerlikaya'nın açıklamaları şu şekilde:

2 polis memurumuzun hayati tehlikesi bulunmamaktadır, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana başta terör örgütleriyle , zehir tacirleriyle, organize suç çeteleri ile amansız bir şekilde kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz.

Hükümetimiz 21 yıldan beri son terörist etkisiz hale getirilinceye dek kararlılıkla mücadele ediyor.

Arkadaşlarımız, EGM Genel Müdürümüz, Ankara İl Emniyet Müdürümüz bu olayın tüm detayları ile inceleme başlattılar, çalışıyorlar. 

Detaylara ulaşalım zaman içerisinde bunların sizler aracılığı ile aziz milletimizle paylaşacağız.

Teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Göreceksiniz, devletimizin kararlılığı ile hem terör örgütlerinin hem zehir tacirlerinin hem suç örgütlerinin üstesinden gelinecektir.

Basın mensuplarına da özellikle yapılan yayınlar için teşekkür ediyorum, yayın yasağına uyan herkese de çok teşekkür ediyorum. Acımızın olduğu bu noktada sosyal medyadan bu görüntüleri paylaşanları uyarıyorum bu görüntüleri silsinler, bizim kardeşliğimizin birliğimizin beraberliğimizin yanımızda olduğunu göstersinler.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU