Taylor Swift'in Travis Kelce'yle ilişkisi diğerlerinden neden farklı?

Harry Styles, Jake Gyllenhaal, Joe Alwyn'in (ve lütfen kimse Matty Healy'den bahsetmesin) ardından benim gibi Swiftçiler, Amerikan futbolu yıldızı Kelce'nin nihayetinde "o kişi" olabileceğine inanmaktan neden çok mutlu?

Sporcu Travis Kelce'yle ilişkisi olduğu söylentileri sürerken Taylor Swift, Kansas City Chiefs maçının ilk yarısında başparmaklarıyla onay işareti yaptı (AFP)

Taylor Swift ve Kansas City Chiefs'in iç açığı olan Amerikan futbolu yıldızı Travis Kelce hakkında dedikodular dolaşıyor. Kelce'in, telefon numarasını taşıyan arkadaşlık bilekliğini (bir Swiftçi geleneği) Eras (Çağlar) Turnesi kapsamındaki konserlerden birinde şarkıcıya veremediği için hayal kırıklığını dile getirdiğinin bildirildiği temmuzdan bu yana biz Swiftçiler arasında bu dedikodu dönüyor.

Kraliçemiz pazar günü Kansas City Chiefs'in Chicago Bears'a karşı evinde oynadığı maça katılma davetini kabul edip Arrowhead Stadyumu'nda (hem de) Kelce'nin annesinin yanına oturunca heyecanımız iyice arttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gerçekten çıkıyorlar mı? Hiçbir fikrim yok ama içimden bir ses (eğer doğruysa) Travis'in (sadece belki) o kişi olabileceğini söylüyor.

Neden? Yani, bunun neden bu kadar farklı hissettirdiğini anlamak için şarkıcının ünlü eski sevgilileriyle yaşadığı başarısız ilişkiler zincirine bakmanız yeterli. Diyorum ki, ardında kimleri bıraktığına bir bakın: Harry Styles, Jake Gyllenhaal, Joe Alwyn (ve lütfen kimse Matty Healy'den bahsetmesin). Swift ya da Kelce henüz hiçbir şeyi doğrulamadı ama burada cuk oturan bir şeyler var.

Üstelik böyle düşünen tek kişi ben değilim. Swiftçiler, şarkıcının aşk hayatı hakkında bitmez tükenmez bir iyimserliğe sahip. Biz sadece onun mutlu olmasını istiyoruz. Bu yüzden Entertainment Tonight, Taylor'ın pazar günkü maça verdiği tepkileri yakalayan bir dizi fotoğraf ve videoyu Instagram hesabında yayımladığında çok fazla kutlama oldu. Bir kullanıcı "Delicesine mutlu görünüyor ve ben de bunun için buradayım" yorumunu yaparken bir diğeri de "Kelce'nin annesiyle birlikte olması çok tatlı" diye yazdı. Üçüncü kullanıcıysa heyecanını şöyle dile getirdi:

Taylor mutlu olmayı o kadar çok hak ediyor ki!!!!

Ancak bu olası-aşkın gerçek güzelliği X'teki (eski adıyla Twitter) bir paylaşımda özetlendi:

taylor'ın bizzat taylor-swift-kodlu bir fantezide yaşamasına bayılıyorum, sanki ergenken yatak odasında aşk şarkıları yazarken hayal ettiği şeyler bunlarmış gibi.

Tamamen aynı fikirdeyim. Evet, bunu hak etmeyen insanlarca kalbi defalarca kırılmış olan Taylor'ın (burada Healy'ye bakıyorum) savunmasız olma riskini göze alabilmesi gibi belli belirsiz bir ihtimal bile benim gibi Swiftçiler için mutluluk verici. Sonsuz aşkı (bu kez) bulabileceğine dair en ufak bir ihtimal bile söz konusu olduğunda, hayran kitlesinin destek için onun yanında saf tutmasında da keyif verici bir şeyler var.

Kelce
Travis Kelce, Kansas City Chiefs forması giyerken Taylor Swift de Arrowhead Stadyumu'ndaki kalabalığın arasında görüldü (Reuters/Arşiv)


Ayrıca birilerinin Swift'e gerçekten iyi davranması, modern çağlara ait bir peri masalına mümkün olduğu kadar yaklaşan bir aşk hikayesini ona yaşatması fikri de güzel. Arkadaşlık bilekliği hikayesi (eğer doğruysa) sadece Kelce'nin Swift'e yönelik güçlü ilgisini gösterdiği için değil, aynı zamanda sporcunun kökleri Midnights albümünün "You're on Your Own, Kid" şarkısına uzanan son Swiftçi geleneğinin parçası olmak istemesi nedeniyle de son derece romantik.

Bir başkasının hayatına ve eserlerine saygı duymak muhtemelen en romantik jestlerden biri. (Bu bağlamda, Swift'e asgari düzeyde bile ilgi gösterilmediği zamanları hatırlayın. Örneğin Jake Gyllenhaal'ın şarkıcının 21. doğum gününü kaçırdığı iddia edilmişti, sonra da Swift'i ansızın terk ettiği bildirilmişti)

Hepimiz Swift'in masallardaki gibi bir sona ulaşmasını istiyoruz çünkü ergenliğinden beri hayalini kurduğu şeyin bu olduğu çok bariz. Gideceği yolu belirleyen, 2008 tarihli şarkısı "Love Story" bir peri masalı 101'di:

Sen prens olacaksın ve ben de prenses.

Bu parçanın yer aldığı Fearless albümünde peri masalı referansları ön plandaydı: "Forever & Always" bir peri masalı açılışı klasiği olan "Bir zamanlar" ifadesiyle başlıyor ve Fearless (Taylor's Version) gerçekten "Today Was A Fairytale" (Bugün Bir Peri Masalıydı) başlığını taşıyan bir şarkıya sahip.

Ergen Swift'in peri masalını andıran aşk hikayeleri hakkında şarkılar yazdığı ama o hikayelere asla tam olarak kavuşamaması fikri, bu zamana dek, kalbimi aynı anda hem kırıyor hem de çarptırıyordu. Çünkü birileriyle gerçekten çıkmaya başladığımda, bunun yatılı kız okulunda izlediğim romantik komedilerin bana temin ettiği gibi pürüzsüz bir şekilde seyretmediğinin farkına vardım.

İster çok ağladığım için karnımda oluşan bir ağrıyla iki büklüm olduğum acımasız ayrılıklar olsun, ister flört uygulamalarındaki yabancılarla yazışırken mesajların giderek kısalıp akabinde sönümlendiği daha günlük gerçeklik olsun, Swift'in Fearless albümünün şarkılarını yazarken zaten bildiği gibi, aşkların genelde mutlu sonla bitmediğini çok geçmeden anladım.

Ayrıca hayır, mutluluk için çift olmamız gerekmiyor. Ama Swift'in daha gençken yazdığı aşktan vazgeçmediği aşikar. Biz de vazgeçmemeliyiz.

Swift ve Kelce
NFL maçından kol kola çıkan Taylor Swift ve Travis Kelce, ilk kez birlikte görüldü (Jarrett Payton)


Birçok kez flört etmekten vazgeçtim. Gözyaşları içinde annemi aradım, zar zor konuşarak "Bunu kendime bir daha yapamam" dedim. Kendinizi ortaya koymanın bile ne kadar cesaret gerektirdiğini biliyorum. Kendi dış katmanınızı soyuyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Acıtabilir, gerçekten acıtabilir.

Halen biriyle birlikteyim ve çıkmaya ilk başladığımızda "Senden gerçekten hoşlanıyorum" kelimeleri bile boğazıma takılırdı. Ondan hoşlanmadığım için değil; kendimi savunmasız bırakma fikri, özellikle de gerçekten ama gerçekten sevmenin eşiğinde olduğum birine karşı, çok korkunç olduğu için. Ama bunu yaptım çünkü onun buna değeceğini biliyordum. İşte benim gibi Swiftçilerin Kelce söylentilerinin doğruluğuna dair bu kadar umutlu olmasının nedeni de bu.

Bu, Swift açısından onun devasa cesaretini gösteriyor. Bu hepimize, esasen, kalplerimizi özenle kilitlediğimiz güvenli cam kutulardan çıkarmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Kalplerimizi saklaması için bir başkasına sunmadan önce tozunu almanın mümkün olduğunu çünkü bu kişinin buna değer olduğuna karar verdiğimizi gösteriyor. Tekrar tekrar incinebileceğimizi ancak kendimizi toparlayıp tekrar deneyebileceğimizi gösteriyor.

Kelce'nin "o kişi" olmasını, Swift'in modern zaman peri masalı olmasını gerçekten ümit ediyorum. Çünkü her şeyden önce gösterdiği şey, Korkusuz (Yazar, Fearless albümüne atıf yapıyor -ed.n) olmanın olumlu sonuç getirdiğidir.

 

https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU