ChatGPT ve iPhone'a imza atan isimler, yeni bir "yapay zeka aracı tasarlıyor"

Jony Ive'la OpenAI arasındaki girişime halihazırda 1 milyar dolardan fazla yatırım taahhüdü verildi

(Loren Elliott/Reuters)

Viral yapay zeka sohbet botu ChatGPT'nin arkasındaki şirket OpenAI'ın, bir yapay zeka cihazı üretmek için Apple'ın ünlü tasarımcısı Jony Ive'la görüştüğü bildiriliyor.

Financial Times'a göre SoftBank'ten Masayoşi Son'un da dahil olduğu girişim, "yapay zekanın iPhone'unu" yapmayı hedefliyor.

Ive ve OpenAI'ın patronu Sam Altman arasında birkaç beyin fırtınası oturumu çoktan yapılırken, Japon teknoloji devi SoftBank'in projeye 1 milyar dolardan fazla yatırım yapmayı taahhüt ettiği söyleniyor.

Cihazın nasıl bir biçim alabileceği hakkında çok az ayrıntı verilirken ihtimaller, ChatGPT destekli bağımsız bir akıllı hoparlörden, kullanıcıların doğrudan yapay zeka botuna bağlanmasına imkan tanıyan kulaklıklara kadar değişiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2019'da Ive, bu son işbirliğinde yer alan LoveForm adlı kendi tasarım şirketini kurmak için Apple'daki 27 yılının ardından şirketten ayrılmıştı.

Ive, iPhone'un yanı sıra iPad, iPod ve MacBook gibi diğer Apple ürünlerinin tasarımında da kritik bir rol oynamıştı. Konuya aşina kişilere göre tasarımcının son eserinde ekrandan vazgeçmesi muhtemel.

The Independent yorum için OpenAI'la temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

ChatGPT'nin artık internete doğrudan erişiminin yanı sıra "görme, duyma ve konuşma" yeteneğine sahip olduğunu OpenAI'ın duyurmasıyla aynı hafta ortaklığa dair haberler çıktı.

Ses ve görüntü tanıma araçlarının eklenmesi, üretken yapay zekaya Amazon'un Alexa'sı ve Apple'ın Siri'si gibi sanal asistanlara benzer yetenekler kazandırıyor.

İnternet bağlantısı özelliği de ChatGPT'yi, Google'ın Bard'ı gibi diğer önde gelen yapay zeka araçlarının seviyesine taşıyor.

OpenAI çarşamba günü yaptığı açıklamada, "ChatGPT artık internette gezinerek kaynaklara doğrudan bağlantılarla size güncel ve güvenilir bilgiler sağlayabilir" diye belirtmişti.

Artık Eylül 2021'den önceki verilerle sınırlı değil. Tarama; bisiklet seçmeye çalışmak, tatil planlamak veya teknik araştırma yapmanıza yardım etmek gibi özellikle güncel bilgi gerektiren görevlerde kullanışlı.

Meta da bu hafta birkaç yeni sohbet botunun lansmanını duyururken şirketin CEO'su Mark Zuckerberg, yapay zeka botlarının gerçek kişilere dayanan farklı kişiliklerle geleceğini söylemişti.

Sohbet botları Meta'nın Instagram, Messenger ve WhatsApp gibi uygulamaları üzerinden çalışacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU