Rick and Morty'nin ortak yaratıcısı, Justin Roiland'a yöneltilen şiddet iddialarıyla ilgili sessizliğini bozdu

Roiland, birden fazla kadın tarafından uygunsuz cinsel davranışlarla suçlanıyor

Rick and Morty'nin ortak yaratıcıları Dan Harmon (solda) ve Justin Roiland (AP)

Dan Harmon, Rick and Morty'nin yaratıcılığını beraber üstlendiği Justin Roiland'a yönelik önceki aylarda gün yüzüne çıkan çeşitli iddialar hakkında ilk kez yorum yaptı.

2020'deki bir olayla bağlantılı olarak aile içi şiddet suçu isnat edilen Roiland'ın suçlamaları reddettiği 12 Ocak'ta bildirilmişti.

Birkaç hafta sonra Rick and Morty'nin yayımlandığı kanal Adult Swim, dizinin ana karakterlerini de seslendiren yazarla bağlarını kestiğini açıklamıştı.

Martta Orange County Bölge Başavcılığı'nın "davayı makul bir şüphenin ötesinde kanıtlayacak yeterli delil olmadığını" açıklamasıyla Roiland'a yöneltilen tüm suçlamalar düşmüştü.

Öte yandan NBC News önceki haftalarda, Roiland'ın uygunsuz cinsel davranışlarda bulunduğuna dair 9 ayrı iddiayı içeren yeni bir haber yayımlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde Roiland'ın genç hayranlarının peşinden koşarken diziyle ilişkisini suiistimal ettiği öne sürülüyor.

Roiland'ı temsil eden bir avukat, iddiaların "yanlış ve karalayıcı" olduğunu belirtiyor.

The Hollywood Reporter'a verdiği yeni röportajda Harmon, yaratıcı ortağının yaptığı öne sürülen eylemlerden dolayı "utandığını ve yüreğinin parçalandığını" söyledi.

Harmon, "Justin hakkında hiçbir şey söylememek, benim için en kolayıydı. Kolay çünkü kendisini çok iyi izole etti ve hiçbir şeyi veya kişiyi yargılamak için kimsenin ilk tercih edeceği kişi değilim. Burada konuyu kendime ve tüm kamusal yaşantım boyunca nasıl bir pislik olduğuma getirmek isterim" dedi.

Bunu kendimle alakalı hale getirerek çok güvende ve rahat hissederdim ama bu numara şu anda işe yaramaz ve başkaları için de tehlikeli olurdu. Ben bir çizgi filmin kalitesine kafayı takmışken başkalarının güvenliği ve rahatlığı zarar gördü.

Sayısız kişiyle onları memnun etmek için tasarlanmış bir program arasındaki güven artık ihlal edildi. Bu kadar sıkı çalışmanın, neşenin ve tutkunun yabancıları istismar etmek ve onlara zarar vermek için kullanılmasından dolayı hayal kırıklığına uğradım, utandım ve yüreğim parçalandı.

The Independent yorum için Roiland'ın avukatıyla temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Rick and Morty'nin ortak yaratıcısı röportajın başka bir yerinde Roiland'la dostluklarının 2019'da bozulduğunu ve en son o zaman konuştuklarını açıkladı.

Harmon, "Roiland, mutsuz olduğuna dair daha önce hiç söylemediği şeyler söyledi ve en son yüz yüze konuştuğumuzda ona, 'Senin için endişeleniyorum ve bu konuda tüm ipleri senin eline vermek ve geri dönmeyeceğinden korktuğumu söylemek dışında ne yapabilirim bilmiyorum' dediğimi hatırlıyorum" dedi.

Ama sonra bu konuşma eşi benzeri görülmemiş derecede çatışmalı bir hal aldı.

Rick and Morty'nin yakında gösterime girecek 7. sezonunun fragmanı bu hafta yayımlandı. İki dakikalık tanıtımda hayranlar, Rick ve Morty rollerini Roiland'dan devralan iki yeni sesle tanışıyor.

Kanal alışılmadık bir hareketle, dizinin 15 Ekim'deki prömiyer tarihine kadar her iki yeteneğin de ismini gizli tutmaya karar verdi.

Harmon, seslendirme kadrosundaki değişiklik haklında "Bu çok üzücü çünkü ayırt edilememeleri amaçlanıyor" dedi.

Aynı zamanda yaratıcı projenizin bütün temelinin bir anda, tesadüfen önemsiz olduğuna karar vermek de absürt olurdu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU