Uma Thurman'ın büyük pişmanlığı: Yüzüklerin Efendisi'ndeki rolü neden reddetti?

"Bunun şimdiye kadar verdiğim en kötü kararlardan biri olduğunu düşünüyorum"

53 yaşındaki Thurman, Ucuz Roman'daki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar adayı olmuştu (Miramax)

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde rol almaya çok yaklaşan yıldızların listesi uzayıp gidiyor. Neredeyse Gandalf'ı canlandıracak Sean Connery'den Aragorn rolünü alacak Nicolas Cage'e kadar pek çok tanınmış isim, Peter Jackson'ın fantastik destanında başrol oynamak için yarışıyordu.

En dikkat çekici isimlerden biri de Éowyn rolünü oynayabilecek Uma Thurman'dı. 

"Éowyn'i ben oynardım!"

Kaynak materyali anlamadığı için Gandalf'ı reddeden Connery'nin ya da kötü geçen bir seçmeyle Frodo adaylığını kaybeden Jake Gyllenhaal'un aksine, rol Thurman'a gayet uygundu ancak ne yazık ki aktris yine de bunu geri çevirmek zorunda kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Thurman, 2017'de sohbet programı The Late Show with Stephen Colbert'a konuk olmuştu. Colbert kendini, yeni duyduğu bir söylentiyi konuğuna sormak zorunda hissetmiş ve şakayla karışık "Éowyn'i ben oynardım!" demişti.

Sunucunun bu esprisini alçakgönüllülükle karşılayan Thurman, rolü ilk çocuğunu yeni doğurduğu için reddettiğini açıklamıştı:

Çok uzun zaman önceydi ve bunun şimdiye kadar verdiğim en kötü kararlardan biri olduğunu düşünüyorum. Ama ilk çocuğumu yeni doğurmuştum ve bilmiyorum, biraz eve bağlıydım. Sanırım benim için biraz bilinmezlikti ama kesinlikle pişmanlık duyduğum bir şey.

Yüzüklerin Efendisi'nin üç filmi de Jackson'ın memleketi Yeni Zelanda'da çekilmişti. Bu da oyuncuların birkaç yıl boyunca Yeni Zelanda'da yaşamasını gerektiriyordu. 

"En kötü kararlardan biri"

Thurman, her ne kadar ilk çocuğunu büyütürken yanında olmaktan mutluluk duysa da Yüzüklerin Efendisi'nde yer alamadığı için pişmanlık hissettiğini de itiraf ediyor. 

Ünlü oyuncu, bu seçimi "şimdiye kadar verilmiş en kötü kararlardan biri" olarak gördüğünü belirtiyor.

Kill Bill'in önünü açtı

Thurman, Éowyn'i oynamadığı için pişmanlık duysa da 1994'te Ucuz Roman'da (Pulp Fiction) birlikte çalıştığı Quentin Tarantino, Kill Bill'de başrolü ona verdi. İki Kill Bill filmi, 2004 ve 2005'te gösterime girdi ve 300 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

Yüzüklerin Efendisi'ndeki Éowyn rolüyse Avustralyalı aktris Miranda Otto'ya gitti. Yetenekli ve kendinden emin Otto, role zarafet ve asaletle hayat verdi.


Independent Türkçe, Collider, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU