Dune 2'yi beklerken izlenebilecek bilimkurgu dizisi

Isaac Asimov imzalı kitap serisinden uyarlanan dizi felsefe, siyasi entrika ve bolca melodramla dolu

Timothée Chalamet'e Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa ve Zendaya'nın eşlik ettiği Dune, 6 dalda Oscar kazanmıştı (Warner Bros)

Denis Villeneuve'ün yönetmen koltuğunda oturduğu Dune: Çöl Gezegeni'nin (Dune) ikinci bölümünün Kasım 2023'te gösterime girmesi planlanıyordu ancak devam eden Hollywood grevleri nedeniyle vizyon tarihi 2024'e ertelendi. 

Dune: Çöl Gezegeni görsel efektleri, oyuncuların güçlü performansları ve ayrıntılara gösterdiği özenle izleyicileri etkiledi. Frank Herbert'in aynı adlı bilimkurgu serisinden uyarlanan film, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip Paul Atreides'in hikayesini anlatıyordu.

Mart 2024'e ertelendi

Uzak bir gelecekte geçen filmde Harkonen ailesi, "baharat" adı verilen değerli kaynağın tek üreticisi Arrakis'in kontrolünü ele geçirmek için Paul Atreides'in ailesine tuzak kuruyordu. Paul, bir anda firari durumuna düşen ailesini kurtarmak için isyan başlatıyordu.

Ekim 2021'de gösterime giren film, büyük ilgi görmüş ve 400 milyon doların üzerinde hasılat yapmıştı. Şimdiyse kitap serisi ve filmin hayranları, hikayenin devamını izleyebilmek için Mart 2024'e kadar beklemek zorunda.

Bilimkurgu meraklıları için harika seçim

Bilimkurgu hayranları, Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin (Dune: Part Two) vizyona girmesini beklerken Apple TV+'ta yayımlanan bir dizi, onlara aradıkları tadı sunabilir. Isaac Asimov imzalı kitap serisinden uyarlanan Vakıf (Foundation) iki sezonu ve bolca bölümüyle bilimkurgu meraklılarını hayran bırakabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eylül 2021'de başlayan bu karmaşık destan, galaktik imparatorluğun kontrolündeki gezegenlerin sakinlerini, özellikle de matematikçi Dr. Hari Seldon ve kültürlerini korumayı uman Gaal Dornick gibi ona sadık olanların cesur çabalarını takip ediyor. 

En az Dune: Çöl Gezegeni kadar zengin ve geniş kapsamlı Vakıf'ın hayranları, şu sıralar dizinin üçüncü sezon onayını almasını bekliyor.

80 bölümlük taslak hazır

Felsefe, siyasi entrika ve bolca melodramla dolu dizinin yaratıcısı David S. Goyer daha önce Vakıf'ı tam anlamıyla uyarlayabilmek için 8 sezon ve toplam 80 bölümlük bir taslağa sahip olduklarını belirtmişti. 

Vakıf, Frank Herbert'in Dune'u üzerinde büyük etkisi olan 7 romanlık bir seriye dayanıyor. İlk olarak 1942'den 1950'ye kadar kısa öyküler olarak yayımlanmış, daha sonra üçleme haline getirilmişti.

"Tüm zamanların en iyi serisi"

Vakıf, 1966'da Hugo Ödülleri tarafından "tüm zamanların en iyi serisi" seçilmişti. Ara veren Asimov, seriye 80'lerde iki devam kitabı ve iki prequel eklemişti.

Vakıf'ın başrollerini Jared Harris, Lou Llobell, Leah Harvey, Terrence Mann ve Lee Pace paylaşıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Gizmodo

DAHA FAZLA HABER OKU