Netflix'in yeni dizisini izlemeye başlayan bir daha bırakamıyor: "En iyilerden"

8 Eylül'de gösterime giren belgeselde, Papa suikastı sanığı Mehmet Ali Ağca da var

Belgesel, sosyal medyadaki olumlu tepkilere rağmen IMDb kullanıcılarından 10 üzerinden 5,9 alabildi (Netflix)

İzleyiciler, Netflix'te yeni yayımlanan belgesel türündeki diziye hayran kaldı. Gerçek Ajan Hikayeleri'ni (Spy Ops) seyredenler, diziyi izledikleri "en iyi belgesel" olarak nitelendirdi. 

8 Eylül'de Netflix'te gösterime giren dizi, şimdiden dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerden övgü dolu yorumlar alıyor.

Türkiye'de 10. sırada

CIA, MI6 ve Mossad gibi teşkilatların 70'lerden itibaren yürüttüğü casusluk operasyonlarını inceleyen Gerçek Ajan Hikayeleri, Netflix Türkiye'nin çok izlenenler listesine de 10. sıradan giriş yaptı.

Netflix, dizinin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

MI6 ve CIA gibi istihbarat servislerinde çalışan ajanlar casusluğun, Soğuk Savaş operasyonlarının ve gizli ajanlar tarafından gerçekleştirilen darbelerin içyüzünü anlatıyor.

8 bölümden oluşan dizi, 11 Eylül 2001'den sadece 15 gün sonra ABD birliklerinin Taliban'ı çökertme göreviyle Afganistan'a indiği Jawbreaker Operasyonu gibi siyasi açıdan tartışmalı olaylara da odaklanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer bölümlerdeyse MI6'in, çifte ajanını Moskova'dan kurtarmak için yaptığı girişimin yanı sıra 1981'de Papa II. Jean Paul'e suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca'nın ifadesine yer veriliyor.

Dünyanın dört bir yanından seyirciler, yeni belgeselle ilgili düşüncelerini paylaşmak üzere Twitter'a akın ederken, pek çok kişi diziyi "en iyilerden biri" olarak niteleyerek diğerlerini de izlemeye teşvik etti. 

"Çok sürükleyici"

Bir kişi "Netflix'teki Gerçek Ajan Hikayeleri epey güzel" diye yazarken, aynı fikirdeki bir başkası da şu ifadeleri kullandı:

Netflix'teki Gerçek Ajan Hikayeleri gerçekten çok iyi!

Diziden etkilenen bir diğer seyirci şöyle yazdı:

Aman Tanrım! Netflix'teki Gerçek Ajan Hikayeleri çok sürükleyici. Şimdiye kadarki en iyi belgesellerden biri.

Bir Twitter kullanıcısıysa, "Netflix belgeselleri beni etkiliyor, Gerçek Ajan Hikayeleri'ne bir göz atın" diyerek öneride bulundu.

"ABD'nin her yerde eli kolu var"

Başka bir kişiyse CIA'in resmi hesabını da etiketleyerek şöyle dedi: 

Netflix'te Gerçek Ajan Hikayeleri'ni izliyorum. İnanılmaz!

Ancak bazı izleyiciler dizinin anlattıklarından duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirerek ABD'yi ve diğer ülkelerin içişlerine karışmasını eleştirdi:

Gerçek Ajan Hikayeleri'ni izliyorum, ABD'nin her yerde eli kolu var. Her ülkede. Onlar, liderini beğenmedikleri herhangi bir ülkeyi işgal ediyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, Decider

DAHA FAZLA HABER OKU