Stephen King, eleştirmenlerin beğenmediği Netflix dizisine hayran oldu

Efsanevi korku yazarı, yeni favori dizisini takipçileriyle paylaştı

IMDb kullanıcılarından 10 üzerinden 7,5 alan Painkiller'da Matthew Broderick, Uzo Aduba, Taylor Kitsch, Dina Shihabi ve West Duchovny rol alıyor (Netflix)

Ünlü yazar Stephen King, eleştirmenlerin pek de bayılmadığı Netflix dizisinden övgüyle bahsetti. Korku ustası, 1999'da geçirdiği kazadan da söz ederek diziyle rahatlıkla bağ kurduğunu söyledi.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Amerikalı yazar, 7 milyonu aşkın takipçisine sık sık film, dizi ve kitap önerilerinde bulunuyor.

Eleştirmenler beğenmese de King bayıldı

6 bölümden oluşan Netflix dizisi Painkiller, OxyContin adlı ilacı üreten Purdue Pharma şirketine odaklanıyor. Purdue Pharma'yı dünyanın en büyük uyuşturucu satıcısı olarak resmeden Painkiller, şirketin opioid krizi üzerindeki etkisini derinlemesine inceliyor. 

Eleştirmenlerin yorumlarını derleyip ortalamasını alarak puanlayan Rotten Tomatoes'a göre Painkiller, yüzde 49'luk bir skora sahip. Bu puan, dizinin karışık hatta negatife yakın eleştiriler aldığını ortaya koyuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

King paylaşımında, 24 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından kullandığı OxyContin'e nasıl bağımlı hale geldiğini de anlattı.

75 yaşındaki usta yazar, 1999'daki kazadan sonra doktorların kendisine, "OxyContin adında yeni ve harika bir ağrı kesici ilacımız var. Bunu seveceksin" dediğini ifade etti. King, sözlerini şöyle sürdürdü:

Beğenmek mi? Ben bayıldım. Neredeyse ölümüne.

Painkiller'daki olayları birebir yaşadığını aktaran King, "O dizideki her şeyi anlayabiliyorum" ifadesini kullandı. King, OxyContin'le yaşadığı deneyimle ilgili çok fazla ayrıntı vermekten kaçındı.

Hayvan Mezarlığı'nın (Pet Semetary) usta yazarı, 19 Haziran 1999'da Maine'deki evinin yakınlarında yürüyüşe çıktığında, kendisine bir minivan çarpmıştı. Bacağı ve kalçası kırılan King'in akciğerleri hasar görmüş, kafa derisinde de ciddi yaralanmalar meydana gelmişti.

Gerçek olaylara dayanıyor

Painkiller'daki Glen Kryger, kurgulanmış bir karakter olsa da dizideki hikayelerin birçoğu gerçek olaylara dayanıyor. Dizi, Purdue Pharma'yı kontrol eden Sackler ailesi merkeze alıyor. 

Netflix, dizinin konusunu şöyle özetliyor:

Amerika'daki opioid salgınının nedenlerini ve sonuçlarını irdeleyen bu drama, krizin sorumlularını, kurbanlarını ve gerçeği arayan bir soruşturmacıyı konu alıyor.

10 Ağustos'ta gösterime giren drama, en çok izlenen diziler listesinde hızla yükselmişti. 


Independent Türkçe, ScreenRant, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU