Netflix, One Piece'in "harika" başarısının neden özel olduğunu açıkladı

Dijital yayın platformunun ortak CEO'su, "Neredeyse tüm kinciler ortada" dedi

One Piece, Netflix'te (Netflix)

Netflix, One Piece'in başarısının dijital yayın platformu için neden özellikle "harika" olduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Popüler bir manga ve anime serisinin canlı aksiyon uyarlaması olan dizi, gösterime girdikten sonra etkileyici bir Netflix rekoru kırdı.

Dizinin ilk sezonu, dünya genelinde 84 ülkede en çok izlenen Netflix dizisi oldu. Bu, daha önce Stranger Things'in 4. sezonu ve Wednesday'in kırdığı rekoru geride bırakıyor.

Dizi, 28 Ağustos'la 3 Eylül arasında 18,5 milyon izlenme kaydetti ve çoğunlukla olumlu eleştiriler aldı.

Bu başarıyı değerlendiren Netflix'in Eş CEO'su Greg Peters, "Temelde hikayesi olan bir mangayı alıp İngilizce dilinde, canlı aksiyon olarak sunmak, bu çok yüksek bir çıta" dedi.

Peters, "Hemen hemen tüm kinciler ortada, sizden nefret etmek için bir neden arıyorlar" diyerek dizinin başarısının daha da etkileyici olabileceğini belirtti ve ekledi:

Bunu yapıp dünya çapında büyük bir popülerliğe ve başarıya ulaştığını görmek inanılmaz.

Goldman Sachs Communacopia & Technology Konferansı'nda konuşan Peters, dizinin Netflix'in "bilfiil hizmet götürmediğimiz, talep olan yerleri" bulmaya çalışmasının bir örneği olduğunu söyledi.

Peters "Gördüğümüz şu ki, bunun arkasındaki hesaplama beni çok heyecanlandıran şekillerde daha ilginç ve daha karmaşık hale geliyor" diye devam etti.

Hem One Piece animesinin hem de yeni Netflix dizisinin dayandığı orijinal mangayı yaratan Eiiçiro Oda, hayranlara canlı aksiyon dizisiyle ilgili endişelerini dile getiren açık bir mektup yazmıştı:

Çok fazla çalışma gerektirdi... oyuncuların çabaları, binaların ve kostümlerin yeniden yapılması, durumların sadece canlı aksiyonda çalışabilecek şekilde gerçekleştirilmesi, diyaloglar... ve birlikte çalışan bu kadar çok insanın özverisi zaten başlı başına güzel bir şeydi.

 

Emily Rudd
Emily Rudd, Netflix dizisi One Piece'te (Netflix)


Oda, yaratıcıların "çok sayıda sahneyi" yeniden çekmek zorunda kaldığını çünkü "dünyaya sunacak kadar iyi olmadıklarını hissettiklerini" de sözlerine eklemişti.

"Eminim bazıları eksik olan karaktere, atlanan sahneye ya da mangayla arasındaki farklılıklara işaret edecektir" diye devam etmişti:

Ama bu eleştirilerin One Piece'i sevenlerden geleceğine eminim.

Netflix dizisinde ana karakter Monkey D. Luffy rolünde Iñaki Godoy var. Korsan ekibinin geri kalanını Roronoa Zoro (Mackenyu), Nami (Emily Rudd), Usopp (Jacob Romero) ve Sanji (Taz Skylar) canlandırıyor.

One Piece halihazırda Netflix'te izlenebilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU