Animeyle Netflix dizisini karşılaştıran One Piece hayranları, özellikle bir sahneye övgüler yağdırıyor

Hayranlar, birebir çekilen sahnenin anime versiyonuyla birleştirilmiş haline hayret ediyor

Netflix kullanıcıları bir manga serisinin "en iyi" canlı aksiyon uyarlaması diyerek One Piece'teki bir sahneye övgüler yağdırıyor.

Geçen hafta dijital yayın platformu, Eiiçiro Oda'nın 1997'de yarattığı uzun soluklu Japon serisi One Piece'in gerçek oyuncuların yer aldığı bir versiyonunu izleyicilere sundu. Netflix dizisi, manganın 1999'da yayımlanan anime uyarlamasını takip ediyor.

Matt Owens ve Steven Maeda'nın geliştirdiği dizi, yayımlandığı ilk hafta sonunda Netflix'in ağır topları Stranger Things ve Wednesday'in kırdığı rekoru geride bırakarak dünya çapında 84 ülkede, platformun en çok izlenenler listesinde bir numaraya yerleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin, animenin yanı sıra manganın hayranları tarafından da övgüyle karşılanması orijinal eserin tutkunlarının uyarlamadan etkilenmeyeceği yönündeki, Oda'nın ilk baştaki endişesini muhtemelen gideriyor.

Uyarlamaya övgüler yağdıran hayranlar, büyük anların nasıl hayata geçirildiğini görmek için animedeki sahneleri canlı aksiyon dizisindeki muadil sahnelerle birleştiriyor.

İzleyiciler için en nefes kesici sahne, Mihawk'ın (Steven John Ward) bir gemiyi ikiye böldüğü an oldu. Bir kişi bunu "canlı aksiyona yansıyan en harika şey" diye nitelendirdi.

Başkalarıysa sahneyi övmekle birlikte Wilhelm Çığlığı diye bilinen modası geçmiş ses efektinin kullanılmasıyla alay ediyor. Sahnenin kısa bir videosunu paylaşan bir hayran "Netflix'in One Piece'inde Mihawk'ın Wilhelm'i öldürdüğüne inanamıyorum" diye espri yaparken bir diğeri de şöyle yazdı:

Wilhelm çığlığını defalarca kullanan canlı aksiyon karşısında aklımı kaybettim.

Wilhelm Çığlığı, 1951'den beri çok sayıda film ve TV dizisinde kullanılan bir stok ses efektidir.

Diğer izleyiciler de Mihawk ve Roronoa Zoro (Japon oyuncu Mackenyu canlandırıyor) arasındaki dövüş sahnesini "mükemmel" diye nitelendirdi. Öte yandan aykırı görüşe sahip diğer izleyiciler, yapımcıların sahneyi "yükseltme" fırsatını kullanması gerektiğini öne sürüyor.

Sahneyi, anime muadiliyle yan yana aşağıda izleyebilirsiniz.
 


Netflix'in canlı aksiyon dizisinin başrolündeki Iñaki Godoy'un canlandırdığı Monkey D. Luffy; Roronoa Zoro (Mackenyu canlandırıyor), Nami (Emily Rudd canlandırıyor), Usopp (Jacob Romero canlandırıyor) ve Sanji'den (Taz Skylar canlandırıyor) oluşan bir korsan ekibiyle birlikte kayıp bir hazineyi bulmak için keşif gezisine çıkıyor.

One Piece halen Netflix'te yayında.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU