Tatile gidebilmek için köpeğini havalimanında terk etti

Köpeğini havalimanında bıraktığı öne sürülen kadına hayvana zulüm suçu isnat edildi

Allegheny County Polis Teşkilatı tarafından paylaşılan bu fotoğraf, Pittsburgh havalimanında tek başına bırakılan kahverengi-beyaz renkli erkek Fransız buldoğunu gösteriyor (AP)

Meksika'daki bir tatil yerine gitmek üzere Pensilvanya'dan kalkan uçağa binmeden önce köpeğini havalimanında bıraktığı öne sürülen kadına, hayvan zulmü suçu isnat edildi.

Allegheny county (sözcük anlamı kontluk; ABD ve BK’de yer alan Türkiye’de karşılığı olmayan idari birim -çn.) polisi perşembe günü, 44 yaşındaki Allison Gaiser'ın 4 Ağustos'ta Pittsburgh Uluslararası Havalimanı'nda, duygusal destek hayvanı kriterlerini karşılamadığı için havayolu şirketinin uçağa binmesine izin vermemesinin ardından kahverengi-beyaz erkek Fransız buldoğunu terk ettiğinin öne sürüldüğünü açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer, kadının hayvanı uçağa bindirmesi için gereken uygun taşıma kafesine de sahip olmadığını söyledi.

Gaiser'in bilet gişesinden ayrıldıktan sonra bebek arabasındaki köpeği havalimanının kısa süreli park alanındaki cam çıkış kapılarının yanında bulunan hareketli yürüme yolu alanına doğru ittiği, güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde görüldü.

Yetkililer, Gaiser'in daha sonra bir county polis memurunun köpeği yaklaşık 40 dakika sonra sabah 5.03 sularında bebek arabasında sahipsiz bulduğu bir alana geçtiğini söyledi.

Kaydı ve kimlik mikroçipi olan köpek bulunduğunda zarar görmemişti ve bir hayvan bakım tesisine teslim edildi. Polis, daha sonra köpeğin bir koruyucu aileye gönderildiğini ve durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Yetkililer, Gaiser 10 Ağustos saat 12.30 civarında havalimanına döndüğünde onu bekliyordu.

Associated Press'e göre Gaiser, havayolu şirketinin köpeğin uçağa binmesine izin vermemesi nedeniyle köpeği geride bıraktığını kabul etti ancak hayvanı havalimanından alması için annesiyle plan yaptığını öne sürdü.

Gaiser, polisin annesiyle arasındaki kısa mesajları incelemesine izin verdi ancak yetkililer, Gaiser'in annesinin köpeği alması için acil bir düzenleme yapılmadığının açık olduğunu söyledi.

 

Buldog

Fransız buldoğu terk edilmiş halde bulundu (AP)

 

Anne, olayı ancak Gaiser'in eski kocasının köpeğin havalimanında bırakıldığına dair bir haber paylaşmasıyla öğrendiğini söyledi.

Gaiser'e, hayvanlara eziyet etme kabahatinden, hayvanlara eziyet etmek, hayvanları ihmal etmek ve hayvanları sahibi tarafından terk edilmesi hafif suçlarından dava açıldı.

Gaiser'in ilk duruşmasının 16 Ekim'de yapılması planlanıyor.

Polis departmanı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "Hâlâ yuva arayan çok sayıda evcil hayvan var ve sahiplenmek isteyen herkesi 412-847-7000 numaralı telefondan Hayvan Dostları'na ulaşmaya teşvik ediyoruz" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU