Hiçbir üyesi Koreli olmayan K-pop grubu Blackswan

"Bir K-pop grubunda olan her şey bizde de var"

K-pop grubu, Koreli hayranlarının kendilerine genellikle önyargıyla yaklaşmadığını söyledi (Instagram / @blackswan___official)

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN, hiçbir üyesi Koreli olmayan K-pop grubu Blackswan'la söyleşi yaptı. 

Grup üyelerinden Senegalli Fatou Samba, "Biz Korece konuşuyoruz. K-pop, Kore popudur. Yani dil olduğu sürece müziğimiz halen K-pop sayılır" dedi. 

20 yaşındaki Brezilyalı Gabi Dalcin de grup arkadaşına katılarak, "Bir K-pop grubunda olan her şey bizde de var" ifadelerini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde, K-pop gruplarına seçilecek kişilerin çok genç yaşta şan ve dans eğitimi programlarına alındığına dikkat çekti. Blackswan üyeleri de farklı süreler boyunca eğitimlere katıldı. 

Fatou, merkezi Güney Kore'nin başkenti Seul'de yer alan müzik şirketi DR Music'in eğitimlerine girdiklerini ve yoğun bir programla kendilerini geliştirdiklerini belirtti. 

28 yaşındaki sanatçı, Korece öğrenmek ve dans koreografilerini ezberlemek için büyük çaba gösterdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: 

Eğitmenler canınız acısa da, ağlasanız da, vücudunuz çökecekmiş gibi hissetseniz de her şeyi yapmanızı bekliyor. Size bir pozisyonda kalmanızı söylüyorlarsa, o pozisyonda kalmak zorundasınız.

Müzik şirketinin CEO'su Yoon Deung-ryong ise başarıya ulaşmak isteyen K-pop sanatçıları için bu eğitimlerin şart olduğunu söyledi. Yoon, Avrupa veya Güney Amerika'dan gelen gençlerin "bağımsız yetiştirildiğini ve bu nedenle talimatları uygulamakta güçlük çektiğini" belirtti. 

Grubun 19 yaşındaki Hindistanlı üyesi Sriya Lenka ise Blackswan'ın farklı ülkelerden gençlere hitap ettiğini söyleyerek, ailesinin de kendisine büyük destek verdiğini ifade etti.
 


Fatou, grupta Koreli olmadığı için kendilerine özellikle uluslararası müzik camiasında şüpheyle yaklaşıldığına dikkat çekti. Genç sanatçı, bunun aslında ilham verici olacağını belirterek, şunları söyledi: 

Farklı ülkelerde farklı ten renklerine sahip milyonlarca K-pop hayranı var.  Grubumuz, onları ‘biri siyah, biri Hintli, biri ABD'den, öteki de Brezilya'dan ama yine de başardılar. Demek ki biz de başarabiliriz' diye düşünmeye itecek.

Grubun, 4. üyesi olan NVee sahne adıyla bilinen 24 yaşındaki ABD'li Alena Smith ise söyleşide yer almadı.


Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU