Barbie'nin rekoru, 15 yıl sonra Kara Şövalye'nin başarısının altını çizdi

Greta Gerwig'in filmi gişede gerçek bir fenomen olsa da akıllara Nolan'ın Batman'inin başarısı geliyor

Heath Ledger, Joker rolündeki etkileyici performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar kazanmıştı (Warner Bros)

Barbie, dünya çapında 1,2 milyar dolar hasılat elde ederek gişede bir fenomen haline geldi. Filmin ABD'deki 541 milyon dolarlık kazancı, onu Warner Bros'un yurtiçindeki en başarılı filmi haline getirdi. 

Barbie, bu unvanı Kara Şövalye'nin (The Dark Knight) 536 milyon dolarlık rekorunu geride bırakarak ele geçirdi.

Açılış hafta sonunda rekor kırdı

Barbie'nin inkar edilemez başarısı, Christopher Nolan imzalı Kara Şövalye'nin önceki rekorunu aslında daha da etkileyici hale getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hâlâ tüm zamanların en iyi süper kahraman filmlerinden biri olarak gösterilen Kara Şövalye, Batman Başlıyor'dan esintiler taşıyan öyküsü, Nolan'ın kahramanını ayakları yere basan bir şekilde ele alması ve Heath Ledger'ın Joker performansıyla evrensel bir beğeni dalgası yaratmıştı. 

Kara Şövalye, 18 Temmuz 2008'de vizyona girdiğinde hafta sonu açılış rekoru olan 158,4 milyon dolara ulaşmış ve bu da muazzam ticari başarısının başlangıcı olmuştu.

Kara Şövalye'nin ABD'de elde ettiği 536 milyon dolarlık hasılat, gişedeki başarısının sadece yarısıydı. Film, dünya çapında 1 milyar doların üzerinde hasılat elde etmeyi başarmıştı. 

Barbenheimer çılgınlığının etkisi

Barbie ve Nolan'ın Oppenheimer'ının aynı gün gösterime girmesinin bir sonucu olarak ortaya çıkan ve gişeleri altüst eden Barbenheimer çılgınlığı, Barbie'nin popülerleşmesine hizmet etti. Gerwig'in hit filmi, sosyal medyanın farklı kanallarından da yararlandı. 

Pazarlama kampanyası bütçesini aştı

Variety'nin haberine göre Warner Bros, Barbie'nin pazarlaması için 150 milyon dolar harcadı. Bu rakam, filmin yapımında kullanılan 145 milyon dolarlık bütçeden daha fazla.

Pazarlama kampanyası, hayranların özel Barbie posterleri yapmalarına olanak tanıyan bir web sitesinden, film setinde çekilen bir reklam filmi için sigorta şirketi Progressive'le ortaklığa, Barbie'nin rüya evinin Malibu'da gerçek boyutlu bir kopyasını oluşturmak için Airbnb işbirliğine ve hatta Brezilya'daki Burger King'le pembe bir burger için yapılan çalışmaya kadar uzanıyordu.

Yaşlanmayan miras

Barbie güçlü pazarlama, övgü dolu eleştiriler ve diğer faktörler sayesinde Kara Şövalye'nin tacını alsa da bu Batman üçlemesinin başarısını da vurgulamış oldu.

Barbie'nin başarısı olmasaydı Kara Şövalye, Warner Bros'un yıllarca en büyük hiti olmaya devam edebilirdi. 

O zamana kadar yapılmış en büyük süper kahraman filmi olan Kara Şövalye'nin mirası, gösterime girmesinden bu yana geçen 15 yılda bir gün bile yaşlanmadı. 


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant
 

DAHA FAZLA HABER OKU