Görevimiz Tehlike'nin yetersiz gişesi, Tom Cruise için aslında iyi olabilir

Aksiyon filminin talihsiz gişe kaderi, 61 yaşındaki Cruise'un büyük geri dönüşünün habercisi

Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm'de Tom Cruise'a Hayley Atwell, Ving Rhames, Rebecca Ferguson, Simon Pegg ve Vanessa Kirby eşlik ediyor (Paramount Pictures)

Görevimiz Tehlike - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm (Mission Impossible - Dead Reckoning Part One), gişede büyük bir başarı elde edeceği beklentisiyle temmuzun ilk yarısında gösterime girmişti.

İyi başladı ama sonunu getiremedi

Film, açılış hafta sonunda 55 milyon doların biraz üzerinde bir hasılat elde ederek harika bir başlangıç yapmış ve Tom Cruise'un başrolde olduğu uzun soluklu aksiyon serisinin sinema dünyasındaki yerini sağlamlaştırmıştı. 

Christopher McQuarrie imzalı film gösterime girdikten sonra, serinin en kârlı Görevimiz Tehlike filmi olabileceğine dair ilk işaretleri vermişti.

Haftalar sonra, son derece rekabetçi 2023 yaz gişesinde, durumun böyle olmadığı ortaya çıktı.

Barbenheimer'ın kaçınılmaz etkisi

Sonbahar film festivallerinin ufukta görünmesiyle birlikte yaz gişe sezonunun sonu olarak kabul edilen ağustos ortalarına gelindiğinde, Görevimiz Tehlike serisinin 7. filmi hâlâ vizyonda ancak temmuzdan sonraki haftalarında istediği dayanıklılığı bulamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görevimiz Tehlike 7, yaklaşık 300 milyon dolarlık prodüksiyon bütçesiyle kendini zorlu bir yola sokmuş olsa da ABD'de 2023'ün en yüksek hasılat yapan 12 filminden biri olmaya devam ediyor.

Görevimiz Tehlike'nin gişede beklentileri karşılayacak kadar kazandırmamasının başlıca nedeni, kültürel bir fenomen haline gelen Barbenheimer'la girdiği sıkı rekabet. 

Hem Barbie hem de Oppenheimer, Görevimiz Tehlike'nin gösterime girmesinden sadece bir hafta sonra dünya gişesini ele geçirdi ve bu da filme 2023 yaz gişesinde ivme kazanma şansı vermedi. 

Top Gun 3'le dönebilir

Filmin gişedeki iç açıcı olmayan performansı, Cruise'un halen diğer büyük serilerine bel bağladığını da göstermiş oldu.

Cruise, 2022'de vizyona giren Top Gun: Maverick'le bir fenomen haline gelmiş ve iki yaz üst üste gişeyi domine ederek elde etmesi zor bir başarıya imza atmıştı.

Top Gun 3'ün yakın gelecekte ufukta görünmesine kesin gözüyle bakılırken, Görevimiz Tehlike 7'nin eksiklikleri Cruise'un her iki büyük seriyi de desteklemeye devam etmesi gerektiğini kanıtlıyor.

Eleştirmenlere göre Görevimiz Tehlike 7'nin yarattığı hayal kırıklığı, gişe canavarı filmleriyle meşhur 61 yaşındaki Cruise'un Top Gun 3'le dönüşünü müjdeliyor olabilir. 

Süper ajan Ethan Hunt'la bu yaz aradığını bulamayan Hollywood yıldızının, gelecek yıllarda yazın en ünlü filmine sahip olmak için en kısa zamanda beyazperdeye döneceği söyleniyor.

Böylece Görevimiz Tehlike 7'nin talihsiz gişe kaderi, Cruise'un büyük geri dönüşünü neredeyse garantiliyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, The Numbers

DAHA FAZLA HABER OKU