Barbie, Nolan'ın bir rekorunu daha elinden aldı

Barbie'nin yurtiçi gişe hasılatı, Nolan filminin sahip olduğu rekoru kırmış durumda

Greta Gerwig'in Barbie'si gişedeki hakimiyetini kaybetmeyecek gibi görünüyor. Film şimdi de bir başka Christopher Nolan efsanesini geride bıraktı.

Margot Robbie'nin başrolünü üstlendiği ve popüler Mattel bebeğini konu alan komedi-drama, Nolan'ın biyografik epik filmi Oppenheimer'la birlikte sinemalarda gösterime girdiğinde, Barbie kısa sürede ulusal ve uluslararası gişe hasılatında rakibini geride bıraktı.

Barbie daha sonra dünya çapında 1 milyar doların üzerinde hasılat elde ederek tarihte bir kadın yönetmenin en çok hasılat elde ettiği film oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

16 Ağustos Çarşamba günü açıklanan rakamlara göre Barbie'nin yurtiçi gişe hasılatı 537,5 milyon dolara ulaşıp Nolan'ın 2008 yapımı süper kahraman filmi Kara Şövalye'nin (The Dark Knight) 536 milyon dolarlık hasılatının resmen önüne geçti ve yapım stüdyosunun yurtiçinde en çok hasılat elde eden filmi oldu.

Gelecek günlerde film Universal Pictures'ın 574 milyon dolar hasılat yapan Süper Mario Kardeşler Filmi’ni (The Super Mario Bros.) geçerek 2023'ün en büyük ABD yapımı filmi olacak. Ve filmin gişe hükmü devam ederse, şu anki 1,2 milyar dolarlık küresel hasılatının Mario'yu (1,35 milyar dolar) geçerek yılın dünya çapında en çok kazanan filmi olması uzun sürmeyecek.

Barbie üst üste 4 hafta boyunca 1 numaralı film oldu. Sinemalarda geçirdiği sadece 17 günün ardından Barbie, kısa sürede 1 milyar dolar kulübüne en hızlı katılan Warner Bros. filmi haline geldi.

Öte yandan Robbie'nin ücret ve gişe primi olarak yaklaşık 50 milyon dolar kazanması bekleniyor.

Barbie'nin yadsınamaz başarısıyla birlikte Mattel, diğer oyuncakları, oyunları ve markalarıyla ilgili 17 film daha planladığını duyurdu.

Ancak yakın zamanda verdiği bir röportajda aktör Randall Park, Hollywood'un Barbie'nin başarısından "yanlış dersler çıkarmasından" yakınmıştı.

Fresh Off the Boat yıldızı şunları söyledi:

Örneğin, Barbie devasa bir gişe canavarı ve fikir şu: Oyuncaklar hakkında daha fazla film yapalım!

Hayır. Kadınların yaptığı ve kadınlar hakkında olan daha fazla film çekilsin!

33 yaşındaki Avustralyalı aktör Robbie, Gerwig'in yapımında hayattaki gerçek amacını bulmak için gerçek dünyaya adım atmak zorunda olan, filme adını veren Barbie karakterini canlandırıyor. Ryan Gosling, Barbie'nin erkek arkadaşı Ken'i canlandırırken, Kate McKinnon, Issa Rae ve Simu Liu da Ken ve Barbie'nin diğer versiyonları olarak yer alıyor. America Ferrera ve Will Ferrell insan rolünde.

Barbie hem izleyicileri hem de eleştirmenleri büyülüyor. Bu haberin yazıldığı sırada, eleştirileri derleyen internet sitesi Rotten Tomatoes'ta yüzde 88'lik bir skora sahipti.

The Independent'tan Clarisse Loughrey, eleştirisinde 5 yıldız verdiği filmi "Greta Gerwig'in ve Margot Robbie'nin neredeyse mucizevi bir başarısı" diye niteledi.

Barbie halen sinemalarda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU