Cillian Murphy, Oppenheimer'la birlikte izleyeceği Nolan filmini seçti

Oyuncu, "İki seçenek var" dedi

Oppenheimer'daki performansı çok beğenilen 47 yaşındaki oyuncunun adı, şimdiden Oscar'la yan yana anılmaya başladı (Universal)

Cillian Murphy, Oppenheimer'la birlikte en iyi ikili olacağını düşündüğü Christopher Nolan filmini seçti.

İrlandalı aktör, biyografik dramada Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarının yaratılmasında rol oynayan J. Robert Oppenheimer'ı canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nolan'ın son filmi gişe rekortmeni oldu ve yönetmenin kariyerinin bugüne kadarki en başarılı filmlerinden biri haline geldi. Bu yazı yazıldığı sırada film dünya çapında 560,9 milyon dolar hasılat elde etmişti ve 70mm IMAX gösteriminin uzatıldığı haberinin ardından önümüzdeki haftalarda bu rakamı büyük ölçüde artıracak gibi görünüyor.

Filmin bu denli başarılı olmasının bir nedeni de kuşkusuz Barbenheimer çılgınlığı ve birçok kişinin filmi Greta Gerwig'in Barbie'siyle birlikte izlemesi. Hollywood oyuncularının grevi öncesinde The Independent'a verdiği röportajda "Barbie'yi izlemeye gideceğini" söyleyen Murphy'ye, Oppenheimer'la birlikte izlemek için hangi Nolan filmini seçeceği soruldu.

Murphy için bunun "iki seçenekten" ibaret olduğu ortaya çıktı.

Aktör, The Independent'a şöyle söyledi: 

Yıldızlararası'na (Interstellar) gidebilirsiniz, ki o da çok... benzer bilimsel ve fiziksel temaları işliyor. Ya da yine İkinci Dünya Savaşı'nda geçen Dunkirk'ü izleyebilirsiniz. Dunkirk daha kısa, o yüzden iyi bir eşleşme olabilir çünkü bir buçuk saat kadar sürüyor ve sonra Oppenheimer'a geçebilirsiniz.

Oppenheimer, Murphy'nin Kara Şövalye (Dark Knight) üçlemesi, Başlangıç (Inception) ve Dunkirk'ten sonra Nolan'la 6. işbirliği oldu.

Nolan'ın hangi filminde oynamak istediği sorulduğunda Murphy, Matthew McConaughey'yle Anne Hathaway'in başrollerini paylaştığı ve 2017'de vizyona giren uzay draması Yıldızlararası'nda karar kıldı.

Murphy, "Yıldızlararası'na bayılıyorum çünkü onu çok duygusal buluyorum" dedi.

Çocuklarım küçükken bu filmi sinemada izlediğimi hatırlıyorum. Üzerimde büyük bir etki bırakmıştı. Kalbimi kırmıştı. Ben oynamadığım zamanlarda filmlerini izlemeyi seviyorum çünkü kulaklarınızın büyüklüğü ya da başka bir şey hakkında korkmanıza gerek yok.

Aktör, yine de filmde "doğru kişilerin" rol aldığını söyledi. Murphy ayrıca, Danny Boyle ve Alex Garland'ın 28 Gün Sonra'nın (28 Days Later) devam filmi 28 Yıl Sonra'da (28 Years Later) rol alıp almayacağı konusuna da değindi.

Oppenheimer hayranları, Florence Pugh'nun canlandırdığı Jean Tatlock karakteriyle ilgili, pek çok izleyicinin ilk seferde gözden kaçırdığı "rahatsız edici" küçük bir ayrıntıya dikkat çekmişti.

The Independent'ın Murphy ve Nolan'la yaptığı röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
 
https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin 
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU