Eleştirmenler Netflix'in zirvesindeki filmi yerden yere vuruyor

"Kendine ait hiçbir orijinal fikri olmayan berbat bir başarısızlık"

Filmde Gal Gadot'un yanı sıra Jing Lusi, Jamie Dornan, Paul Ready, Enzo Cilenti ve Alia Bhatt rol alıyor (Netflix)

2023 yazında Netflix'te pek çok yeni film gösterime girdi. Bunlardan bazıları eleştirmenlerce övgüyle karşılanırken bazıları da vasat bulundu. 

Platformun bu yazki en beğenilen filmi Extraction 2 oldu. Eller Yukarı, Damat! (The Out-Laws) pek çok ülkede sinemaseverlerin ilgisiyle karşılaşsa da eleştirmenleri memnun etmedi. 

Platformda gösterime giren en yeni filmlerden biriyse Gal Gadot'un başrolünde yer aldığı Heart of Stone. Netflix, aksiyon türündeki filmi şöyle özetliyor:

Bir istihbarat ajanı, adına çalıştığı küresel çaplı ve gizemli barışı koruma örgütünün en değerli ve en tehlikeli silahının bir hacker tarafından çalınmasını önlemeye çalışır.

Şu anda Netflix Türkiye'nin en çok izlenen filmi konumundaki Heart of Stone, ilk duyurulduğunda dünyayı kapsayan bir casusluk ve gerilim filmi olarak lanse edilmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayımlanan ilk fragman, Gal Gadot ve Jamie Dornan'ı olayların merkezine yerleştiren heyecanlı bir casusluk macerası sunuyordu. Ancak gösterime girmesinin ardından eleştirmenlerin büyük bir kısmı, filmin bu vaatleri yerine getirdiğine inanmıyor.

CinemaBlend'den Eric Eisenberg, gülünç bir Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible) taklidi olarak gördüğü büyük bütçeli yapımdan etkilenmedi. Eisenberg, filmin izleyiciye iki saatlik süresi boyunca yapmacık ve açıklama dolu diyaloglarla kafa karıştırıcı bir dünya inşa ettiğini yazdı.

RogerEbert.com'dan Marya E. Gates de filmde ciddi bir özgünlük eksikliği olduğunu ifade etti. Sert konuşmaktan geri durmayan Gates, filmden "berbat bir başarısızlık" olarak söz etti ve Tom Harper'ın yönetmenliğini eleştirdi. 

Gal Gadot için Görevimiz Tehlike ya da James Bond filmleri gibi bir casusluk serisinin başlangıcı olarak konumlandırılan Heart of Stone, bir şeyi viral yapmaya çalışmanın filmdeki karşılığı.

Gates eleştirisini şöyle sürdürdü:

Kendine ait hiçbir orijinal fikri olmayan, stok karakterlerle doldurulmuş ve yavan film yapımcılığıyla hayata geçirilmiş, daha iyi filmlerin karmaşası.

IGN'den Tara Bennett senaryoyu, karakterleri ve yönetmenliği eleştirerek özgünlük eksikliğini filmin en büyük sorunlardan biri olarak gösterdi:

Heart of Stone o kadar çok tanıdık kutuyu işaretliyor ki filmdeki her şeyi tahmin edebiliyorsunuz. Filmin sonunda ayakta kalan karakterleri önemsemek için hiçbir neden yokken, gelecek Stone maceraları için heyecanlanmak zor.

Hollywood Reporter'dan David Rooney, sert eleştirilere katılmadı ve Gal Gadot'un performansından övgüyle bahsetti:

Ethan Hunt kumaşından kesilmiş bir kadın olarak Gadot formunda, zarif bir atletizmle herkesin dersini veriyor ama aynı zamanda normal insan kırılganlığının sınırları içinde kalıyor.

Filmde Gadot'un canlandırdığı Rachel karakterinin MI6'teki yoldaşlarıyla kurduğu bağın duygusal bir doku sağladığını ifade eden Rooney, sözlerine şöyle devam etti: 

Ancak bu filmin, kahramanın bir aşk ilişkisine ihtiyaç duymadığı, kadın odaklı bir aksiyon filmi olması umut verici.

Guardian'dan Wendy Ide, filmi "Eski ajanlar Gal Gadot, Jamie Dornan ve Alia Bhatt, bu yüksek aksiyonlu Netflix macerasında dünyanın dört bir yanındaki göz kamaştırıcı yerlere paraşütle atlıyor" diyerek özetledi.

Ide, 38 yaşındaki Gadot'un filmini "Bond benzeri, inişli çıkışlı ama keyifli bir macera" diye nitelendirdi.

Netflix'in Heart of Stone'la bir seri başlatmak istediği yorumları yapılsa da filmin Rotten Tomatoes'daki 100 üzerinden 30'luk puanıyla bunu başarıp başaramayacağı merak konusu.


Independent Türkçe, CinemaBlend, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU