Rol arkadaşı, Kevin Spacey'i aklanmadan önce filmde oynatma kararını nasıl verdiklerini açıkladı

Galli oyuncu, "İptal kültürüne dahil olmak yerine gerçekleri temel almak istedik" dedi

Kevin Spacey (AP)

Birleşik Krallık'ta (BK) kendisine isnat edilen cinsel saldırı suçlamalarından aklanmadan önce bir filmin oyuncu kadrosuna giren Kevin Spacey'nin rol arkadaşı, bunun almaya değer bir "risk" olduğunu söyledi.

Control isimli yeni filmin hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlenen Galli oyuncu Lauren Metcalfe, 2022'de ABD'de bütün suçlardan aklanmasının ardından Spacey'yi işe alan ekibin üyelerinden biriydi.

Öte yandan Spacey o sırada, 9 cinsel saldırı iddiası nedeniyle BK'de halen soruşturma altındaydı.

Buna rağmen yapım ekibinin Spacey'i işe alma kararından söz eden Metcalfe, BBC'ye şöyle dedi:

O sırada [ABD'de] aklanmıştı ve biz de iptal kültürüne dahil olmak yerine gerçekleri temel almak istedik.

Metcalfe, bu oyuncu seçiminin bir "risk" olduğunu kabul etse de "hepsinin almaya istekli olduğu" bir risk olduğunu belirtti.

Bir yapımcı olarak meselenin bu tarafını hep beraber, artıları ve eksileriyle uzun uzun tartıştık. Görüştüğüm herkesin neler yaşandığına dair kendi fikri olduğunu hissettim ve bu yüzden bu kadar çok sesin arasında yolu bulmanın gerçekten zorlu olduğu bir dönemdi.

Normalde tüm bu soruları göz önünde bulundurmanız gerekir: Bu durum filminizi nasıl etkileyecek? Kariyerinizde ilerlerken bu sizi nasıl etkileyecek? Bence herkesin almak istediği bir riskti.

Spacey'le çalışma deneyimini "inanılmaz" diye tanımlayan Metcalfe, bunu "kariyerinin en önemli kısımlarından biri" diye nitelendirdi.

Metcalfe "Rolü kabul ettiği için gerçekten şanslıydık" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suçlamaların ilk kez ortaya çıkmasının ardından Netflix, House of Cards'ın final sezonundan önce Spacey'i kovmuştu. Dizinin senaryosu, Spacey'nin rol arkadaşı Robin Wright'ın başrolde olacağı şekilde yeniden yazılmıştı. Spacey, Ridley Scott'ın filmi Dünyanın Bütün Parası'ndaki (All the Money in the World) rolünü de Christopher Plummer'a kaptırmıştı.

Spacey, 2001'le 2013 arasında işlediği iddia edilen cinsel saldırıların da aralarında bulunduğu 9 yasal suçlamayı reddetti. Kararın ardından Spacey "tevazu duyduğunu" söylemişti.

Mahkemenin önünde gazetecilere konuşan Spacey "Sanırım birçoğunuzun anlayacağı üzere az önce yaşananlardan sonra sindirmem gereken çok şey var" demişti.

Ama kararlarını vermeden önce tüm kanıtları ve gerçekleri dikkatle incelemeye zaman ayırdıkları için jüriye son derece minnettar olduğumu belirtmek isterim.

Metcalfe ve Spacey'nin başrollerini paylaştığı Control, arabası uzaktan kaçırılan bir politikacıyı konu alıyor. Spacey arabayı kaçıran gizemli karakteri seslendiriyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU