Uçağın rotası değiştirilince pilot gökyüzüne 24 kilometrelik penis çizdi

Uçak, İtalya yerine Malta'ya yönlendirildi

Lufthansa, 306 sefer sayılı uçağın hava koşulları nedeniyle Katanya'ya inmesinin mümkün olmadığını duyurdu (Flight Radar)

Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın pilotu, uçağın rotası değiştirildikten sonra gökyüzüne penis çizdi.

İtalyan gazetesi La Repubblica, pilotun rota değiştirildikten sonra sinirlenince bunu yaptığını iddia etti. Lutfhansa ise 24 kilometrelik penisin tesadüf eseri ortaya çıktığını savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uçak, 28 Temmuz'da Almanya'nın Frankfurt kentinden İtalya'nın Katanya kentine doğru yola çıktı. Ancak temmuzda çıkan yangının ardından Katanya-Fontanarossa Havalimanı'nda küçülmeye gidildiği ve hava koşulları sebebiyle uçağın buraya iniş yapamayacağı bildirildi. Adı açıklanmayan pilota, Malta'ya inmesi gerektiği bilgisi verildi.

Uçak bunun ardından Sicilya'nın doğu kıyısında gökyüzünde yaklaşık 16 dakika boyuna manevra yapıp Malta'ya doğru gitmeye başladı. Bu esnada uçuş rotasıyla penis çizildiği görüldü.

İtalyan basını iniş yeri değiştirilince pilotun sinirlendiğini ve protesto amacıyla penis çizdiğini ileri sürdü. Lufthansa yetkilileriyse rota değiştirilirken uçağın Katanya üzerinde dolanması gerektiğini ve şeklin bu sırada tesadüfen oluştuğunu söyledi. 

 

Independent Türkçe, Euronews, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU