Bu kez boğa kazandı: "Matadorların Messi'si" ölümden döndü

"Santander'de gördüklerimden sonra hâlâ şaşkınım"

Boğa güreşi dünyasının yıldızı Andres Roca Rey, İspanya'nın Santander kentindeki müsabakada yaralandı. Matadorların Messi'si lakaplı Rey, iki gün önceki boğa güreşinde boynuzlandı.

Sosyal medyada yayımlanan videoda 26 yaşındaki matadorun, kırmızı pelerinini uzattığı ve Viura adlı boğadan kaçamadığı görülüyor. Rey boynuzlanıp çitlere vuruluyor. Bunun ardından birkaç kişi, matadorun yardımına koşuyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videoyu paylaşan boğa güreşi hayranı Daniel Gonzalez, "Santander'de gördüklerimden sonra hâlâ şaşkınım" dedi.

Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Telegraph'ın aktardığına göre Rey'in yüzünde, boynunda, kalçasında ve sol dizinde çok sayıda çürük tespit edildi. Hastaneye kaldırılan matadorun tedavisi sürüyor.

El Mundo, "Ölümcül olabilirdi. Bu bir mucize" ifadesini kullandı.

Arenalardaki cesur ve estetik hareketleriyle yıldız futbolcu Messi'ye benzetilen Andres Roca Rey, "Matadorların Messi'si" lakabıyla anılıyor. İlk 5 güreşinde 5 kez boynuzlanan Rey, 2021'de The Critic dergisine risk almaktan hiç vazgeçmeyeceğini söylemişti.

Perulu matador, geçen sene Bilbao'daki bir güreşte yine boynuzlanmış ve doktorların aksi yöndeki tavsiyesine rağmen etkinliğe devam etmişti.

Öte yandan boğa güreşinni İspanya'daki popülaritesi Kovid-19 pandemisinin ekonomide yol açtığı hasar ve hayvan hakları gibi sebeplerden son yıllarda azaldı. Resmi verilere göre 2021-2022 sezonunda İspanyolların sadece yüzde 2'si bir boğa güreşi müsabakasını izledi.

 

Independent Türkçe, TelegraphInfobae

DAHA FAZLA HABER OKU