Oppenheimer'daki rol arkadaşı övgüler yağdırdı: "Böyle fedakarlık görmedim"

Robert Downey Jr., Cillian Murphy'nin filme bağlılığının bir başrol oyuncusundan beklenenin çok ötesine geçtiğini açıkladı

Robert Downey Jr., Oppenheimer'ın bugüne dek rol aldığı en iyi film olduğunu söylemişti (Universal)

Christopher Nolan, Oppenheimer'da Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh ve Robert Downey Jr. gibi mükemmel bir oyuncu kadrosuyla çalıştı. Ancak filmin başarısı, Nolan'ın kariyerindeki diğer filmlerden farklı olarak tek bir oyuncunun omuzlarına yüklendi: Cillian Murphy.

İrlandalı aktörün J. Robert Oppenheimer rolündeki performansı filmin kalbini oluşturuyor. Universal da Murphy'nin yüzünü filmin pazarlama materyallerinin neredeyse tamamına yerleştirerek bunu vurguluyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eleştiriler ve ilk gişe rakamları, Nolan'ın filmi Murphy'nin etrafında inşa etme kumarının işe yaradığını gösteriyor. 

47 yaşındaki başrol oyuncusu Murphy'nin rol arkadaşları, onun çekimlere ve rolüne olan çılgın bağlılığını anlattı.

Downey, People'a verdiği yeni röportajda Murphy'nin role olan bağlılığının bir başrol oyuncusundan beklenenin çok ötesine geçtiğini açıkladı. Iron Man serisinin yıldızı, bir oyuncunun rolü için daha fazla fedakarlık yaptığını hiç görmediğini söyledi.

"Kariyerim boyunca bir başrol oyuncusunun daha büyük bir fedakarlık yaptığına tanık olmadım" diyen Downey, sözlerini şöyle sürdürdü:

Chris onu aradığında bunun devasa bir iş olacağını biliyordu. Ama bence böyle bir rolü oynarken hayatta kalmak için gereken alçakgönüllülüğe de sahipti.

Downey, Oppenheimer'daki rol arkadaşı Matt Damon'ın duygularını yineleyerek, Murphy'nin sahnelere hazırlanmak için ne kadar çok şeyi kaçırdığına işaret etti.

Şöyle derdik: 'Hey, üç günlük bir hafta sonumuz var, belki Santa Fe'de antikacıya gideriz. Ne yapacaksınız?' Oysa '30 bin kelime Hollandaca öğrenmem gerekiyor. İyi eğlenceler' derdi.

Aynı röportajda Florence Pugh da Murphy'nin rolün nüanslarını yakalamak için gösterdiği özveriye övgüler yağdırmış ve "En iyilerden biri olmasının bir nedeni var" demişti.


Independent Türkçe, Indiewire, People

DAHA FAZLA HABER OKU