Dwayne Johnson rekor kırdı: Gişedeki hezimetlere rağmen en çok o kazanıyor

Oyunculuğa 2001'de adım atan eski güreşçi, gelecek filmi için tam 50 milyon dolar aldı

Johnson, 2001'de rol aldığı Mumya Geri Dönüyor'la sinemaya adım atmıştı (Columbia)

Dwayne Johnson, Hollywood'da gelmiş geçmiş en yüksek maaşlı aktör oldu. Güreşçilikten oyunculuğa adım adan Johnson, son zamanlarda birkaç başarısızlık yaşamış olsa da zirveyi kimseye kaptırmıyor.

Dwayne Johnson, nam-ı diğer The Rock (Kaya), eski bir güreşçi, aktör ve film yapımcısı. Oyunculuk kariyerine 2001'de başlamasından bu yana Hızlı ve Öfkeli (Fast & Furious), Moana, Jumanji, son olarak da Black Adam gibi film ve serilerle ünlendi.

Bir film için 50 milyon dolar

Temmuz 2023 itibariyla Johnson, son filmi Red One'la Hollywood'un en çok kazanan aktörü oldu. The Direct'e göre Johnson, başrolü için tam 50 milyon dolar aldı. Bu, bugüne dek herhangi bir aktörün tek bir film için aldığı en büyük ödeme.

Bu kazanç, gişedeki geçmiş başarısızlıklarına rağmen Johnson'ın diğer Hollywood aktörlerinin bir adım üzerinde olduğunu kanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Black Adam'ın gişedeki büyük başarısızlığına rağmen 51 yaşındaki oyuncunun bu denli yüksek bir maaşı nasıl kazandığıysa kafalarda soru işareti yarattı. Ancak aslında cevabı son derece basit. 

Gelecek aylarda gösterime girmesi planlanan Red One, çok büyük bir proje olduğu için muhtemelen uzun süredir yapım aşamasındaydı. Bu nedenle Red One için maaşlar görüşülürken, Black Adam henüz başarısızlığa uğramamıştı. Böylece gişedeki hezimet, Amerikalı oyuncunun kazancını etkilemedi.

Black Adam neden gişede çakıldı?

Öte yandan Black Adam'ın gişede başarısız olmasının çeşitli nedenleri var ve bunlar Johnson'la ilgili değil. Örneğin, filmin DC Genişletilmiş Evreni içerisinde büyük bir değişime zemin hazırlaması gerekiyordu ancak sıradan bir süper kahraman filminden hiçbir farkı olmadı.

Dahası, DC'de Henry Cavill'in Superman olarak görevden alınması ve James Gunn'la Peter Safran'ın DC Studios'un eş başkanları ve eş CEO'ları olarak görevlendirilmesi gibi tartışmalar izleyicilerin ilgisini yitirmesine neden oldu. 

Başarıları çok daha fazla

Gişe rakamlarının da ötesinde Dwayne Johnson, 20 yıl boyunca 40'tan fazla filmde yer aldı ve bunların çoğu başrol ve önemli yardımcı karakterlerdi. Dünyanın dört bir yanındaki sinemaseverlerin tanıdığı Hollywood yıldızı, rahat ve nazik kişiliğiyle de biliniyor. 

Johnson'ın filmleri, yayın platformlarında her zaman ilgi çekiyor. Johnson'ın etkisi 2021 yapımı Kırmızı Bülten'le (Red Notice) çoktan kanıtlandı bile. Sinemada uzun süre gösterilmese de Red Notice, 2021'de en çok izlenen 5. film oldu.

Kısaca özetlemek gerekirse, kendine gişe mücadeleleriyle karşı karşıya kaldığında bile etkileyici bir kariyer inşa eden Johnson'ın başarıları, başarısızlıklarından çok daha ağır basıyor. Bu da aktörün Hollywood'un en çok kazanan ismi olmasını açıklıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, The Direct

DAHA FAZLA HABER OKU