102 yaşındaki doktor, sağlıklı ve mutlu insanların asla yapmadığı tek şeyi açıkladı

Emekli doktor, ufak bir egzersiz de öneriyor

MacGarey, halen düzenli egzersiz yapıyor ve Arizona'daki evinde düzenli olarak üç tekerlekli bisikletle dolaşıyor (Dr. Gladys McGarey)

Bu yıl 102. yaşını kutlayan ABD'li doktor Gladys McGarey, onlarca yıl süren doktorluk kariyerinde mutlu ve uzun bir yaşam sürmenin püf noktalarına dair çok şey öğrendiğini ifade ediyor.

CNBC için bir yazı kaleme alan McGarey, "Çok fazla kişi gereksiz stresle karşı karşıya. Ama tanıdığım en mutlu ve en sağlıklı insanlar, artık kendilerine yaramayan şeyleri veya deneyimleri geride bırakabiliyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzun yaşamla ilgili birçok kitap da çıkaran McGarey'ye göre hayat aynı şeyi tekrar tekrar düşünmek için çok kısa. Hatta insanlar bunu yaparak aslında kendilerine işkence ediyor.

Bu yüzden insanı tüketen şeyler üzerinde zaman harcamaya devam etmek asla yapılmaması gereken bir şey.

Emekli doktor, "Bu yüzden, uzun yıllar boyunca bana sağlık ve mutluluk getiren alışkanlık, ister bir ilişki, kariyer veya proje olsun, her şeyi yeniden inşa etme yeteneğim" ifadelerini kullanıyor.

McGarey, uzun ve mutlu bir yaşamın altın kuralını "Enerjinizi tüketen şeyleri bırakın" diye açıklıyor. Üstelik, bireylerin artık onlara iyi gelmeyen bir davranışı veya olayı geride bırakmak için uygulayabileceği bazı fiziksel hareketler de var.

Emekli doktor, bu hareketlere "bırakma alıştırması" adını veriyor.

Bırakma alıştırması nasıl yapılır?

McGarey'ye göre ayağa kalkıp hareket edenler bu egzersizden çok iyi sonuç alabilir. Hatta hareketli bir müzik açıp egzersiz sırasında dans etmek de mümkün.

Egzersiz içinse şu adımları izlemek gerekiyor:

1. Hayatınızda sizi sıkıştırıyormuş gibi hissettiren bir şey belirleyin

Bu bir arkadaşlık, mesleki bir çaba, bir düşünce biçimi, kırgınlık vb. olabilir. "Sıkışmışlık" hissini tüm vücudunuzda hissedin.

2. Bu sıkışmışlığı elinizde tutabildiğinizi hayal edin

Hatta yumruğunuzu sıkabilirsiniz.

3. Bırakın gitsin

Hâlâ hareket ederken, elinizi önünüzde, avuç içiniz yukarıya bakacak ve parmaklarınız bitişik olacak şekilde tutun. Ardından parmaklarınızı hafifçe açarak aşağı indirin ve yukarıya doğru savurun. Tıpkı elinizdeki taşları havaya savurur gibi.

Bunu yaparken sıkışmış duygularınızı da serbest bırakacaksınız.

 

Independent Türkçe, CNBC, Daily Mail

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU