Netflix'in yeni dizisi izleyiciyi sürekli tahmin yapmaya zorluyor

Tayland yapımı gerilim, çözüme yaklaşılmış gibi göründüğünde bile daha fazla gerilim ve drama peşinde koşuyor

45'er dakikalık bölümlerden oluşan dizide Natara Nopparatayapon, Nat Kitcharit ve Sarika Sartsilpsupa başrolde yer alıyor (Netflix)

Netflix'in Tayland yapımı yeni gerilim dizisi Sil Gitsin (Delete), ilişkilerini gizli tutmak için aşırı önlemlere başvuran iki sevgilinin hikayesine odaklanıyor. 

Decider'ın "uzatılmış bir Black Mirror bölümüne" benzettiği dizi, basit ama ilgi çekici fikriyle öne çıkarken, hikaye birçok dönemeçten geçse de sonunda beklenmedik sorular bırakmayı başarıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sil Gitsin, basit görünen önermesinin ötesine geçerek, izleyicilerine karakter seçimlerinin belirlediği karmaşık bir hikaye sunuyor. Hikayenin can alıcı kısmı, gizemli kameralı telefonu ele geçirmeye çalışan karakterlerin gizlemeye çalıştığı sırlarında yatıyor. 

Karakter seçimleriyle çok katmanlılık kazanan Sil Gitsin, Collider tarafından "Tayca dizilerle tanışmak isteyen izleyiciler için ideal bir seçim" olarak tanımlanıyor.

Yayın platformuna 28 Haziran'da gelen dizinin konusunu Netflix kısaca böyle özetliyor:

Yasak aşk yaşayan ve birlikte yeni bir hayata yelken açmak isteyen iki sevgili, fotoğrafı çekilen insanların tamamen yok olmasını sağlayan bir telefona rastlar.

8 bölümden oluşan Sil Gitsin, yayın süresinin büyük kısmını karakterlerin kişisel mücadelelerini ve motivasyonlarını aydınlatmaya ayırıyor.

Netflix dizisi, çok katmanlı hikayesi sayesinde yeri geldiğinde izleyicisini yanlış yönlendirerek sürprizlerle başbaşa bırakıyor. 

İstediği zaman vites değiştiren Sil Gitsin, çatışmayı körüklemek için karakterler arasında gelişen aşk, güvensizlik ve kıskançlığa odaklanıyor. 

Ancak gizemli kameranın ortaya çıkışı, hem karakterler hem de hikayenin geneli için keşfedilmemiş olasılıkların önünü açtığı için bir yandan da karakterlerin karanlık tarafıyla dalga geçiyor.

Kameranın varlığı, dizi boyunca onu kendi çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen karakterlerin sorgulanabilir ahlak anlayışlarının açığa çıkmasına neden oluyor. 

Sil Gitsin, son derece sürükleyici bir gerilim çünkü hikaye ilerledikçe hedef noktası sürekli değişiyor. 

Dizi, çözüme yaklaşılmış gibi göründüğünde bile daha fazla gerilim ve drama peşinde koşmaya devam etmeyi seçiyor. İşte tam da bu yüzden izleme listenizdeki bir sonraki dizi olmayı hak ediyor.


Independent Türkçe, Collider, Decider 

DAHA FAZLA HABER OKU