Dwayne Johnson'ın "aptalca" filmi, Netflix'te fırtınalar estiriyor

Gişede çakılan aksiyon filmi, şu anda yayın platformunun en çok izlenen filmlerinden biri

Rawson Marshall Thurber'ın yönettiği filmde Johnson'a Neve Campbell ve Chin Han eşlik ediyordu (Universal)

"Kaya" (The Rock) lakaplı Dwayne Johnson'ın 5 yıl önce vasat eleştirilerle gösterime giren filmi, Netflix'te en çok izlenenler arasına girerek küresel bir hit oldu.

Johnson'ın başrolde yer aldığı Gökdelen (Skyscraper), beyazperdede yakalayamadığı başarıyı Netflix'te buldu. 

2018'de gösterime giren filmde Johnson, özel güvenlik danışmanı ve eski deniz piyadesi Will Sawyer rolünde. 51 yaşındaki oyuncu, ailesini Çin'de yanan bir gökdelenden kurtarmak zorunda kalan ve bu felaketten sorumlu tutulan adamı canlandırıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gökdelen 129 milyon dolarlık bütçesiyle dünya çapında 305 milyon dolar hasılat elde etse de ABD'de sadece 68,4 milyon dolar hasılat yapmış ve gişede adeta çakılmıştı. Kötü eleştiriler alan yapım, Hollywood Reporter tarafından "uzun zamandır karşımıza çıkan en aptalca aksiyon filmlerinden biri" olarak tanımlanmıştı.

Netflix'in geçen haftaki küresel listesine göre Gökdelen, yayın platformunun dünya çapındaki Top 10 listesinde 9 numaraya yerleşmeyi başardı. Gökdelen 4,4 milyon izleyiciyle bir haftada toplam 7,5 milyon izleme saatine ulaşarak listede ilk kez yer aldı.

Şu anda 53 ülkede en çok izlenen filmler listesinde ilk 10'da yer alan film, Tayland ve Malezya'da liderliği kimseye kaptırmadı. 

Belçika'da listeye 10. sıradan giriş yapan Gökdelen, Hırvatistan'da ikinci, Polonya'da 5., Yunanistan'da 7. sırada yer alıyor.

Gökdelen, Netflix Türkiye'nin en çok izlenen filmler listesindeyse 8. sırada yer alıyor.

Johnson'ın kariyeri eleştirel açıdan her zaman inişli çıkışlı olsa da, Gökdelen o dönemde aktör için net bir başarısızlıktı. Gökdelen, yüzde 48'lik bir puanla, yıldızın 2010'larda Rotten Tomatoes'ta en düşük puan alan filmi olmuştu.

Gökdelen'in gişedeki başarısızlığı nedeniyle bugüne dek herhangi bir devam filminden söz edilmedi. Ancak Johnson'ın kariyerinin seriler ve devam filmleri üzerine kurulu olduğu düşünüldüğünde, filmin Netflix'teki başarısının devam filmi için umut ışığı yaktığını söylemek mümkün.


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU