FBI ajanından etkili iletişim için üç ipucu

Eski FBI ajanı Chris Voss'un teknikleri duygusal zekası yüksek kişilerin başkalarıyla konuşurken dikkat ettiği noktalarla örtüşüyor

Federal Bureau of Investigation (FBI/Federal Soruşturma Bürosu), 1908'de kuruldu (Reuters/Temsili)

Yazar Polina Marinova Pompliano, duygusal zekası yüksek kişilerin başkalarıyla konuşurken dikkat ettiği üç noktayı aktardı. 6 Temmuz'da CNBC'de yayımlanan yazıda Pompliano, eski FBI ajanı Chris Voss'un duygusal zekada çok ileride olduğunu ve tekniklerinin günlük hayatta da kullanılabileceğini söyledi.

Pompliano, FBI'da 24 sene görev yapan müzakerecinin özellikle hassas konuşmalarda şunlara dikkat ettiğini vurguluyor:

Sakinleştirici bir şekilde konuşmak

Chase Manhattan Bank'in ABD'nin New York kentindeki şubesinde 1993'te iki adam, üç çalışanı rehin almıştı. Müzakereci Voss da soygunculardan biriyle telefonda görüşmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Voss bu görevinde "gecenin geç saatlerindeki radyo DJ'i sesi" dediği bir teknik kullandı. FBI ajanı açıklayıcı ve sakinleştirici bir sesten yararlandı. Pompliano bunun hemen hemen her durumda geçerli olduğunu belirtiyor.

Bu ses tonu, karşıdaki kişinin beynini sakinleştiren bir nörokimyasal reaksiyonu tetikliyor. İki tarafın da anlayışlı bir şekilde düşünmesini sağlıyor. Voss, 2018'de katıldığı podcast'te şöyle konuşmuştu:

Düzgün ve sakinleştirici bir sesle yüksek sesle konuşursanız, aslında kendinizi de sakinleştirebilirsiniz.

İfadeleri soru olarak tekrarlamak

Aynalama, samimiyet kazanmak ve bilgi toplamak için etkili bir teknik. Karşınızdaki kişinin son konuşmasında kullandığı birkaç anahtar kelimeyi tekrarlayarak onu aynalayabilirsiniz.

Örneğin banka soyguncusu "Yaşadığım stres yüzünden çok zor bir gün geçirdim" derse ona "Yaşadığın stres mi?" yanıtı verilebiliyor.

Bu, banka soyguncusunun konuşmaya devam etmesini, müzakerecininse algısının açık ve duygusal yönden ayık olmasını sağlıyor.

Karşıdakinin duygularına dikkat çekin

Voss, konuştuğu soyguncuya "Senin hatan değildi, değil mi?" ve "Bunun yaşanmasından dolayı pişmansın, değil mi?" diye sordu. Soruların her ikisi de soyguncunun kötü bir duruma sürüklendiğini ima ediyordu.
 

Chris Voss
Chris Voss, FBI'dan 2007'de emekli oldu (MasterClass)


"Stresli görünüyorsunuz" ya da "Görünüşe göre işlerin gidişatından memnun değilsiniz" gibi ifadeler, karşınızdaki kişinin duygularına dikkat çekmeyi sağlayabiliyor.

Dinlemeye de önem verin

Pompliano, yüksek duygusal zekanın stratejik dinlenme gerektirdiğni hatırlatarak şöyle konuşuyor:

Voss, banka soyguncularının teslim olmasını ve rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayabildi çünkü tansiyonun yüksek olduğu bir anlaşmazlığın ortasında muhtemelen çoğumuzun yapmayacağı bir şey yaptı: Dinledi.

Yazara göre Voss'un teknikleri hayatın her alanında kullanılabiliyor. Pompliano, "Dinleme sanatında ustalaşabilirseniz, duygusal zekanızı iş arkadaşınızla, eşinizle ve hatta ergenlik çağındaki çocuğunuzla aranızdaki çatışmayı başarıyla yatıştırmak için kullanabilirsiniz" diyor.

 

Independent Türkçe, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU