Yaşlı kadın, köpeğini kovalayan ayıyı yumrukladı

"Sanırım ikimiz de birbirimizi korkuttuk"

Maine'de 24 bin-36 bin Amerikan kara ayısısının yaşadığı tahmin ediliyor (AP/Temsili)

ABD'nin Maine eyaletinde Lynn Kelly adlı cesur kadın, köpeğine saldıran ayıyı yumrukladı. Ayının ısırdığı 64 yaşındaki Kelly, köpeğini kurtarmayı başardı.

Maine İçsu Balıkçılığı ve Yaban Hayatı Teşkilatı, Kelly'nin cuma sabahı bahçesiyle uğraşırken köpeğinin havlayıp ormana koştuğunu bildirdi.

Açıklamaya göre köpek kısa bir süre sonra ormandan çıkıp tekrar bahçeye geldi. Ancak hayvanın peşinde bir ayı vardı. Yetkililer, yaşlı kadının derhal koştuğunu ve ayıyla kafa kafaya geldiğini söyledi:

Ayı ayağa kalkıp olabildiğince dik durdu. Kelly bunun ardından ayının burnuna yumruk attı. Hayvansa Kelly'nin sağ elini ısırdı ve bileğini delip geçti. Ayı bileği hemen bırakıp ormana koştu.

Saldırının ardından 911'i arayan Kelly hızla hastaneye kaldırıp tedavi edildi.
 

Köpek
Köpek saldırıyı yara almadan atlattı (7 NEWS Boston)


CNN International'ın aktardığına göre yaşlı kadın şöyle konuştu:

Köpeğimin gittiği yere gidip birkaç kez ona seslendim. Köpeğim sonunda koşarak geri geldi ve hemen arkasından ayı vardı. Ayı bana baktı, ben de ayıya baktım. Sanırım ikimiz de birbirimizi korkuttuk.

Kelly, hayvanın ayaktayken kendisinden yaklaşık 30 santimetre daha uzun olduğunu belirtti:

Kendimi olabildiğinde büyük göstermeye çalıştım. Çığlık atıp bağırıyordum. Ayıyla savaşmak zorunda kaldım çünkü kaçamazdım. Beni yakalayabileceğini biliyordum. Her şey çok çabuk oldu. Bir ayıyı bu kadar yakından görmek biraz korkutucuydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaban hayatı yetkilileri, söz konusu ayının saldırıdan beri görülmediğini duyurdu. Hayvanı yakalamak için tuzak kurulduğunu bildiren uzmanlar, Mainelileri uyararak ayılardan uzak durulmasını ve hayvanın sıkıştırılmamasını tavsiye etti. Evlerin etrafındaki yiyeceklerin ayıları çektiği ve bunların kaldırılması gerektiği hatırlatıldı.

 

Independent Türkçe, CNN International, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU