Russell Crowe'dan serzeniş: "Bana para ödemeleri lazım"

Gladyatör'ün yıldızı, son dönemde kendisini en çok rahatsız eden şeyi açıkladı

Russell Crowe, son olarak Şeytanın Düşmanı (The Pope's Exorcist) adlı 2023 yapımı korku filminde rol almıştı (DreamWorks)

Russell Crowe, içinde yer almadığı ve hiçbir ilişkisinin olmadığı Gladyatör 2'yle (Gladiator 2) ilgili soruların kendisine sorulmasından bıktığını açıkladı. 

2000'de gösterime giren lik film, Crowe'u Hollywood'un zirvesine taşımış ve yıldıza generalden gladyatöre dönüşen Maximus rolündeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü kazandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gladyatör'ün hem gişe hem de ödül sezonlarını domine etmesinden 20 yılı aşkın bir süre sonra, yönetmen Ridley Scott uzun zamandır beklenen devam filmi için Antik Roma dünyasına geri dönüyor. Ancak oyuncunun canlandırdığı Maximus karakteri ilk filmde öldüğü için Crowe'un kendisi Gladyatör 2'de yer almıyor.

İzleyiciler Scott'ın uzun süredir beklenen devam filmi için heyecanlı olsa da Crowe filmden ve özellikle de filmle ilgili sürekli aldığı sorulardan rahatsız.

Karlovy Vary Film Festivali'ne katılan oyuncu, konu Gladyatör 2'yle ilgili sorulara geldiğinde hiç eğlenmediğini açıkça belirtti. 

İçinde bile olmadığım bir filmle ilgili cevaplamak zorunda kaldığım onca soru için bana para ödemeliler. Bunun benimle hiçbir ilgisi yok, o dünyada ben ölüyüm, toprağın altındayım hepsi bu.

Gladyatör 2'nin çekilmesine karar verilmeden önce Crowe'un ölen karakteri Maximus'un geri dönüşünü içeren bir devam filmi için masada farklı bir fikir vardı. 59 yaşındaki oyuncu, kısa süre önce katıldığı bir podcast'te Maximus'un diriliş planını anlatmıştı:

Dünyalar arasında sıkışıp kalmıştı ve onu Dünya'ya geri getirmek için sahip olduğumuz fikirler, hepsi güzeldi ve yapabilirdik. Ama bu şeyler bir sürü insanın aynı sayfada olmasını gerektiriyor. Çok ama çok meşguldüm, bu yüzden muhtemelen gereken zamanı ayıramadım.

Scott ve ekibi sonunda, Maximus'un bir zamanlar sevgilisi olan Lucilla'nın oğlu Lucius'u merkeze alan yeni bir Gladyatör 2 planı yaptı. Filmin oyuncu kadrosunda Lucius rolündeki Paul Mescal'ın yanı sıra Djimon Hounsou, Pedro Pascal, Denzel Washington ve Joseph Quinn yer alıyor.


Independent Türkçe, Screenrant, Screendaily

DAHA FAZLA HABER OKU