Harvard Business Review araştırması: Her yaştan kadın iş yerinde yaş ayrımcılığına maruz kalıyor

Araştırmanın yazarı, "Çok sayıda genç ve orta yaşlı kadın mesleki ilerlemeden alıkonuyor" diyor

(Unsplash)

İşgücündeki kadınların, yaşlarından bağımsız şekilde yaşa bağlı önyargıyla karşılaştığı yeni bir araştırmada ortaya kondu.

The Harvard Business Review'un yayımladığı çalışmada araştırmacılar, liderlik pozisyonlarındaki kadınların yaş ayrımcılığını nasıl deneyimlediğini inceledi. Dünya Sağlık Örgütü'nün belirttiği üzere yaş ayrımcılığı, "yaşa bağlı olarak kişinin başkalarına veya kendisine yönelik kalıplarını (nasıl düşündüğümüz), önyargılarını (nasıl hissettiğimiz) ve ayrımcılığını (nasıl davrandığımız) ifade ediyor".

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu yeni çalışma kapsamında araştırma ekibi ABD'de yükseköğrenim, inanç temelli sivil toplum kuruluşları, hukuk ve sağlık hizmetleri gibi sektörlerde çalışan 914 kadınla açık uçlu bir anket yaptı. Sonuçlar 60 yaş ve üstü kadınların, yaşlarından dolayı işgücünde "yükselmeye değmez" diye görüldüğünü ortaya koydu.

Anketin katılımcıları, karşı cinsten iş arkadaşlarına kıyasla kendilerine daha az fırsat verildiğini de ifade etti.

Çalışmaya katılan bir doktor, "Erkekler yaşlandıkça bilgelik kuyusuna dönüşürken, yaşlı kadınlar çağdışı, cadaloz, hırçın olarak görülüyor" dedi.

Sesimiz kulak ardı ediliyor.

Diğerleri de işte karşılaştıkları yaş ayrımcılığı nedeniyle, başka yerlerde kariyer yapmayı düşündüklerini belirtti. Araştırmaya göre, 60 yaşındaki bir avukat "Kendimi başkalarına kanıtlamaktan yoruldum ve bunu kendi şirketimin çıkarları için de yapabilirim" diye ifade ettii.

Öte yandan anketin 40 yaş altı genç katılımcıları, iş yerinde kendilerine nasıl lakap takıldığından ya da başlarına hafifçe vurulduğundan bahsetti. Bu kişiler genç göründükleri için haklarında yanlış varsayımlarda bulunulmasını da anlatırken, bazıları stajyer ya da öğrenci sanıldıklarını belirtti.

Dış görünüşlerinin mercek altına alınması hakkında konuşan bir doktor, bilimsel bir sunum yaptıktan sonra erkek bir iş arkadaşının kendisine "sunumu yaparken Barbie bebek gibi göründüğünü" söylediğini anlattı.

Buna ek olarak genç kadınlar iş yerinde söylem ve yetkinliklerinin ciddiye alınmadığı durumlarla karşılaştıklarını belirtti. Araştırmaya katılan 34 yaşındaki bir kadın şöyle dedi: 

Bana sık sık deneyimim olmadığı, dolayısıyla ne yapacağımı bilemeyeceğim söyleniyor.

Çalışmada hem genç hem de ileri yaş aralığındaki kadınların yanı sıra 40-60 yaşlarındaki orta yaşlı kadınlar da incelendi. Bu kadınların birçoğu da yaş ayrımcılığına maruz kaldığını söylerken, bir üniversite yöneticisi bazı işe alım komitelerinin "çok fazla ailevi sorumluluk ve yaklaşan menopoz" nedeniyle 40'lı yaşlarının sonundaki kadınları işe almamaya karar verdiğini iddia etti.

Nihayetinde çalışma, yaşları fark etmeksizin işgücündeki kadınların hâlâ yaş ayrımcılığıyla karşılaştığı sonucuna vardı.
 


Wilson College'ın Bilişim Kurulu Başkanı (CIO) olan, araştırmanın ortak yazarlarından Amy Diehl, CBS MoneyWatch'a "Kadınlar hangi yaşta olursa olsun, liderlik için 'asla tam anlamıyla doğru' kişi değiller" dedi.

Çok sayıda genç ve orta yaşlı kadın mesleki ilerlemeden alıkonuyor.

Biola Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve araştırmanın ortak yazarı olan Leanne Dzubinski ise yaşa bağlı önyargıya maruz kalanlar kendileri olsun ya da olmasın, işgücündeki herkesin bundan etkilendiğini açıklayarak devam etti.

Dzubinski, CBS'e "İşgücünün yarısının (ya da daha fazlasının) kurumlara ve topluma katkıda bulunma imkanı kısıtlandığında, bu kayıp herkesi ve ekonominin genelini etkiler" dedi.

Kadınlar (genç, orta yaşlı ya da yaşlı) ayrımcılığa uğradığında herkes zarar görür.

Araştırmacılar ABD'deki yaş ayrımcılığının durumuna dair önceki araştırmalara katkıda bulunmuş oldu. The Journal of the American Medical Association'ın 2022'de yaptığı araştırmada yaşları 50'yle 80 arasında değişen 2 bin 35 katılımcının yüzde 93,4'ü, günlük yaşamında yaş ayrımcılığına maruz kaldığını belirtmişti.

The Harvard Business Review'da yayımlanan bu çalışmanın yanı sıra araştırmacılar daha önce de kadınların işgücünde karşılaştığı, toplumsal cinsiyete bağlı önyargıları incelemişti. McKinsey & Company'nin 2022'de yaptığı araştırmada, "her 100 erkeğe karşılık sadece 87 kadının, giriş seviyesinden yönetici pozisyonlarına terfi ettiği" saptanmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU