Köpekbalığının kuyruğunu tutan ünlü menajer hayvanseverleri kızdırdı

"En iyi sporcuların etrafında çok zaman geçirince Drew Rosenhaus bir şey kanıtlaması gerekiyormuş gibi hissetmiş olmalı"

Amerikan futbolunun ünlü menajerlerinden Drew Rosenhaus, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımıyla PETA'yı kızdırdı.

Rosenhaus, 20 Haziran'da yayımladığı videoda bir köpekbalığının çevresinde yüzüyor. Ünlü Amerikan futbolcusu Tyreek Hil'le ABD'nin Miami kenti açıklarında vakit geçiren menajer, hayvanı daha sonra kuyruğundan tutuyor. Rosenhaus, paylaşımında "Hill'le bugün yüzmeye gittim ve esmer köpekbalığında yaklaşmaya karar verdim" ifadesini kullandı.

Rosenhaus, bir gün sonra paylaştığı videoda da köpekbalığını kuyruğundan tutarken görülüyor.
 


Oltayla yakalanan köpekbalığı, kuyruğu tutulmasına rağmen pek karşı koymuyor.

Hayvan hakları kuruluşu PETA, videoların ardından şu açıklamayı yaptı:

En iyi sporcuların etrafında çok zaman geçirince Drew Rosenhaus bir şey kanıtlaması gerekiyormuş gibi hissetmiş olmalı. Sudaki hayvanlar kendilerine bir şey saplayan, sudan çıkaran ve bağırsaklarını söken ya da boğulmaya terk eden balıkçılar yüzünden yeterince acı çekiyor. Yani hayvanların Twitter'daki birkaç beğeni için kuyruklarını çekiştiren özenti maço bir adama ihtiyacı yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rosenhaus'un paylaşımı sosyal medyada karışık tepkiler aldı. Bazı kullanıcılar menajeri övdü, bazılarıysa Rosenhaus'a tepki gösterdi. 

Köpekbalığı uzmanı Chris Lowe ise USA Today'e "Rosenhaus çok şanslı" ifadesini kullandı. "Köpekbalığı yavaşça tekneye doğru ilerliyor. Tekneye çarpıyor,  yuvarlanıyor" diyen Lowe, bu davranışların yakalanmış ya da dövüşmekten yorulmuş köpekbalıklarında görüldüğünü vurguladı:

Bir köpekbalığını kuyruğundan bu şekilde yakaladığınızda daire çizip geri dönebiliyor. Pek çok balıkçı bu şekilde ısırılıyor.

 

Independent Türkçe, Daily MailNew York Post

DAHA FAZLA HABER OKU