James Bond'un yönetmeni: Henry Cavill seçmelerde muazzamdı

Yönetmen Martin Campbell, "Bakın, Daniel [Craig] olmasaydı, Henry mükemmel bir Bond olurdu" dedi

(AP)

Casino Royale'in yönetmeni Martin Campbell, Superman'in yıldızı Henry Cavill'in James Bond'u oynamak için girdiği seçmelerin "muazzam" geçtiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cavill, serinin 2006 tarihli yeniden başlatılan versiyonu için seçmelere katılmış ama rol tabii ki Daniel Craig'e gitmişti. Craig daha sonraki 4 filmde rolünü yeniden canlandırmıştı: Quantum of Solace (2009), Skyfall (2012), Spectre (2015) ve Ölmek İçin Zaman Yok (No Time to Die/2021).

Campbell, The Daily Express'e verdiği yeni röportajda Cavill'in "seçmelerde harika göründüğünü" söyledi.

Oyunculuğu muazzamdı.

Ve bakın, Daniel olmasaydı Henry mükemmel bir Bond olurdu. Müthiş görünüyordu, fiziği harikaydı... çok yakışıklı, yüzünün çok keskin hatları vardı. Sadece o zamanlar biraz genç görünüyordu.

40 yaşındaki Cavill seçmeler sırasında aşağı yukarı 22 yaşındayken, halihazırda 55 yaşında olan Craig, 007 serisinin yeniden başladığı filmde 38 yaşındaydı.

Campbell oyuncu seçme sürecini açıklarken "Oyuncuya karar verirken Bond'la çalışma şekilleri son derece müthiş. Seçmelere giriyoruz (bizim durumumuzda 8 kişiydi) ve çok demokratik ilerliyor" dedi.

Bir masanın etrafına oturuyoruz, 8 ya da 9 kişi oluyor. Ben, yapımcılar, casting direktörü falan vardı. Sırayla 8 kişiyle konuşuyoruz ve her biriyle konuşurken elimizi kaldırıyoruuz ve sonuçta herkesin kararda hemfikir olması gerekiyor, bilirsiniz işte.

Campbell, Ölmek İçin Zaman Yok'la beraber Craig'in seriden ayrılmasının ardından Cavill'in gizli ajan rolünü ikinci kez denemek için "ironik bir şekilde" artık çok yaşlı olabileceğini belirtti.

Yönetmen, "Daniel, [Ölmek İçin Zaman Yok'a] geldiğinde, aslında bir film daha yapmayacak kadar yaşlanmıştı" dedi.

Pierce'la [Brosnan] çalışırken onun üç filmlik sözleşme imzalamak zorunda kaldığını biliyorum. Yani bu hayatınızın 6 yılını mı, ne kadarını alır? Daniel'ın da aynı anlaşmayı yaptığından şüpheleniyorum. Ve sıradaki kişinin de bunu yapması gerekecek.

Campbell, "Henry 40 yaşında, yani üçüncüyü bitirdiğinde 50 yaşına gelecek ve ondan sonrası Bond başına iki, üç yıl" diye ekledi.

Henry iyi durumda, iyi biri. Seçmelerde çok iyi iş çıkardı ama ironik bir şekilde çok gençti.

Cavill, 2013 yapımı Man of Steel'da DC'nin Superman rolünü üstlendi. Cavill, Batman ve Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice/2016), Justice League: Adalet Birliği'nde (Justice League/2017) (ve 2021'deki yönetmen kurgusu versiyonunda) rolünü yeniden canlandırdı.

Bir sonraki 007 için arayışlar halen devam ediyor. Casting direktörü Debbie McWilliams kısa süre önce, ikonik rol için "mental kapasiteye sahip olmadıkları" gerekçesiyle genç oyuncuları rolden elemişti.

En çok adı geçen adaylar arasında Bridgerton'ın yıldızı Regé-Jean Page, Tom Hardy ve Aaron Taylor-Johnson yer alıyor.

The Independent'ın, sıradaki Bond olmak için yarışanları daha kapsamlı incelediği yazısını buradan okuyabilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU