300 milyon dolarlık anlaşma bitti: Netflix, yıldız senaristini rakibine kaptırdı

Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi, Glee ve American Horror Story gibi meşhur dizilerin yaratıcısı, bundan böyle Disney'le çalışacak

Ryan Murphy'nin yaratıcısı olduğu Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi, Netflix'in en çok izlenen üçüncü dizisi (Netflix)

Televizyon dünyasının süperstarı Ryan Murphy, 300 milyon dolarlık anlaşma yaptığı Netflix'ten Disney için ayrılıyor.

İddiaya göre Ryan Murphy, bir yıldan uzun süredir Walt Disney Co.'yla yeni anlaşması için müzakere ediyor. Anlaşmanın şartlarının büyük bir bölümünün senaristlerin mayısta başlayan grevinden önce belirlendiği aktarılıyor. Ancak dev anlaşmanın şartları henüz bilinmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Murphy, 2018'de Netflix'le iş birliği yapmaya başlamıştı. Bu 5 yıl içerisinde Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi (Monster: The Jeffrey Dahmer Story), Gözcü (The Watcher), The Politician, Halston ve uzun metrajlı müzikal film The Prom gibi hit yapımlara imza attı.

Murphy aynı zamanda Glee ve American Horror Story gibi son zamanların en başarılı dizilerinin de arkasındaki isim.

Netflix'le yaptığı 5 yıllık anlaşmadan önce Murphy, Disney tarafından satın alınan 20th Century Fox'la anlaşma yapmıştı. Şu anda Disney Entertainment'ın Eş Başkanı olan Dana Walden, Murphy'nin stüdyoyla anlaşması olduğu dönemde 20th Century Fox'ta çalışıyordu. 

Ryan-Murphy-FX.jpg
Emmy ödüllü Murphy, büyük çıkışını 2003'teki Nip/Tuck'la yapmıştı (AP)​​​​​​​


Murphy, Netflix'le yaptığı özel geliştirme anlaşması sırasında bile Disney'in sahibi olduğu FX'le geliştirdiği American Horror Story, Pose ve Feud gibi önceki projelerini beslemeye devam etti.

Murphy'nin Netflix'le ortaklığı bugüne kadar iki mini dizi ortaya çıkardı: Hollywood ve Halston. Bu ortaklık ayrıca Ratched, Canavar ve Gözcü olmak üzere üç dramayı da doğurdu.

Murphy, Disney ve Netflix'in sözcüleri anlaşma haberiyle ilgili yorum yapmayı ya da haberi doğrulamayı reddetti.


Independent Türkçe, Daily Mail, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU