AK Parti Sözcüsü Çelik'ten "CHP'de değişim" tartışmaları ile ilgili yorum

"CHP'de değişim tartışmaları ile ilgili bir soruya yanıt veren Çelik, "Genel başkan değişsin' diyenlerin belki kendilerini de bu değişimin içine katmaları gerekir" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Toplantıda seçim sonuçlarının değerlendirildiğini belirten Çelik,  "Geçmiş yıllarla mukayese ederek değerlendirmeye devam ediyoruz. Vatandaşımızın beklediği hizmete ara verilemez. Yerel seçimlere giderken kendimizi daha çok anlatmak, hizmetleri daha güçlü şekilde yerine getirmek için temasları sürdüreceğiz" dedi.

"Kiralarla ilgili iletilen problemleri yakından takip ediyoruz"

Konuşmasında enflasyon, hayat pahalılığı ve yüksek kira artışları ile ilgili değerlendimelerde bulunan Çelik şunları söyledi:

Vatandaşlarımıza küresel ekonomik sorunlar, pandemi, Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle ülkemizin de bu tablodan etkilendiğini ifade ettik. Cumhurbaşkanımızın dirayetli siyaseti ile bunu biz çözeceğiz. Kiralarla ilgili iletilen bütün problemleri yakından takip ediyoruz. Bütün paydaşlarla birlikte enflasyonun tek haneye inmesi için yine hükümetimiz Türkiye Yüzyılı'nı kucaklayacak politikaları hayata geçirecek. Seçimden önce söylediğimiz gibi, bundan sonra da bu sorunları biz çözeriz dedik. Enflasyonun tek haneye indiğini göreceğiz. Türkiye Yüzyılı dediğimizde içinde ülkemizin sosyal ekonomik pek çok proje ve hedefi içermekte.

Asgari ücret

Asgari ücret konusu ile ilgili bir soruya yanıt veren Çelik, "Komisyonun toplantısına saygı göstermemiz gerekiyor. O tarihte karar çıkıp cumhurbaşkanımızın önüne geldikten sonra açıklanacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın biyografisinde "Türkiye Cumhurbaşkanı" kullanması ile ilgili tartışmalara değinen Çelik şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanımızın biyografisinde Türkiye Cumhurbaşkanı yazıyor. Sezer döneminde Türkiye Cumhurbaşkanı kullanılmıştır. Cumhuriyeti neden geçirmediniz deniyor. Ya bilgisizlikten ya kötü niyetten söyleniyor bu. Geçmiş cumhurbaşkanları döneminde de bu şekilde yapılmış. Türk Dil Durumu tekrar olur demektedir. YSK da bunu bu şekilde kullanmaktadır. Bu şekilde kullanılması doğru bir yaklaşımdır. 

CHP'deki "değişim" tartışmaları

Çelik, CHP'de yaşanan değişim tartışmaları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları ile ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:

Cumhuriyet Halk Partisi bir bakıma kurultaylar partisi. Partinin iç işleriyle ilgili konular bizi ilgilendirmez. Siyasetin gündemi açısından iki konu görüyorum. Birincisi genel başkan değişsin diyenlerin belki kendilerini de bu değişimin içine katmaları gerekir. Değişim dediğiniz şey siyasal alanla ilgilidir. Şimdi tutmuşlar biyografiler üzerinden tartışıyorlar. Millet iradesine o gece en büyük saygısızlık yapıldı. Bu bir biyografi tartışması değil; bu bir siyaset yapma biçimi tartışması olması gerekir.

Yunanistan'daki göçmen faciası

Akdeniz'de göçmen faciası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çelik, "Bununla ilgili uluslararası soruşturma komisyonunun ve uluslararası gözlem yapılması gerekir. Botlar şişleniyor ve ölüme terk ediliyor. Avrupa sınır güvenliğinden sorunlu Fromtex'in bütçesini AB bu sebeple onaylamadı. Artık Yunan sahil güvenliğinin ortaya koyduğu eylemler insanlık suçu olarak incelenmesi gereken eylemler" ifadelerini kullandı.

AYM'nin HDP kararı

AYM'nin HDP'nin alacağı hazine yardımı ile ilgili kararını değerlendiren Çelik, "Dünyadaki AYM kararlarında hukuk devletinin korunması için en güçlü tedbirler teröre karşıdır. Terör paylaştığımız bütün insani duyguların düşmanıdır. Burada AYM bu kararları alıyor, meşru hakları istismar ederek teröre dönük olarak herhangi bir değerlendirme yapmıyor. Siyaset üzerinde 2 tür vesayet çıktı. Biri askeri vesayetti bugün de siyasetin belli bölümü terör örgütü vesayet altında tutmakta. AYM bu kararı ile teröre karşı alınacak tedbirler açısından zaaf oluşturacak karar almıştır" diye konuştu.

Abdüllatif Şener'in açıklamaları

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener'in "Kılıçdaroğlu'na oy vermedim" sözlerinin sorulduğu Çelik şu yanıtı verdi:

Bir eski CHP milletvekili CHP Genel Başkanına oy vermemiş. Kendileri açısından değerlendirmeleri gerekir. Beraber ittifak kurduğunuz toplam yüzde 1 oyu bile olmayan 3 partiye 40 milletvekili verdiniz ama sizin meclis başkanı adayını desteklemediler. Burada biraz sağa açılalım, bir tutam liberalizm katalım gibisinden eklektik tablonun ortaya çıkaracağı yer bu. Garip olan eski CHP milletvekilinin CHP Genel Başkanına oy vermemesi üzerinde sağ siyasetle ilgili bir şey çıkarmaya çalışılıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU