Zoe Saldaña, Avatar 5'in 2031'e ertelenmesine tepki gösterdi: "Harika! 53 yaşında olacağım"

Oyuncu, ilk Avatar filmini çektiğinde 27 yaşındaydı

44 yaşındaki oyuncu, sinema tarihinin en çok hasılat yapan üç filminin tamamında rol aldı (20th Century Studios)

Zoe Saldaña, sıradaki üç Avatar filminin ertelendiği haberine muhteşem bir tepki verdi.    

Disney bu hafta, Avatar 3'ün gösterime giriş tarihinin Aralık 2024'ten Aralık 2025'e çekildiğini duyurmuştu. Bunun sonucunda James Cameron'ın fantastik serisinin planlanan 4. ve 5. filmleri de sırasıyla Aralık 2029 ve 2031'e çekildi.

Gişe rekorları kıran seride Neytiri'yi canlandıran Saldaña, Instagram hikayesinde habere tepki göstererek şunları yazdı:

Harika! Son Avatar çıktığında 53 yaşında olacağım (şoka uğramış yüz emojisi).

Şu anda 44 yaşındaki oyuncu, "İlk Avatar'ı çektiğimde 27 yaşındaydım" diye ekledi.

zoe.jpg
Saldana'nın Instagram'da 11 milyon takipçisi bulunuyor (Instagram)


Öte yandan seride Jake Sully'yi canlandıran 46 yaşındaki Sam Worthington son Avatar filmi gösterime girdiğinde 55, 68 yaşındaki Cameron ise 77 yaşında olacak. Yönetmen 4. ve 5. filmleri yönetmeyebileceğini söylemişti.

Yapımcı Jon Landau, açıklamanın ardından Twitter'da "Her Avatar filmi, sinemacılar olarak uğraştığımız ve izleyicilerin beklediği kalite seviyesine ulaşması zaman alan heyecan verici ama destansı bir girişimdir" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk Avatar filmi 2009'da gösterime girmiş ve 2.9 milyar dolarla (2,45 milyar sterlin) tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi olmuştu.

Aralık 2022'de vizyona giren devam filmi Suyun Yolu (The Way of the Water) dünya genelinde 2,3 milyar dolar (1,82 milyar sterlin) kazandırarak beklentilerin çok ötesine geçmiş ve tüm zamanların en çok hasılat yapan üçüncü filmi olmuştu.

Variety daha önce filmin kâr edebilmesi için 1,5 milyar dolarlık (1,26 milyar sterlin) uluslararası hasılata ulaşması gerektiğini bildirmişti.

Marvel'ın popüler Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy) serisinde Gamora'yı da canlandıran Saldaña, büyük serilerde "sıkışıp kalmış" hissettiğini ifade ettiği yorumlarından yakın zamanda geri adım atmıştı.

Ünlü oyuncu, Deadline'a "Bu filmler insanlar arasında o kadar yankı uyandırdı ki tekrar tekrar geri dönme şansımız oldu" demişti.

Her ne olursa olsun bunun tüm faydalarından istifade ettim, arkadaşlar edindim. Kendimi bu şehirdeki en şanslı kız gibi hissediyorum. Hâlâ aradığım ve güvendiğim akıl hocalarım var.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU