Ünlü oyuncudan #MeToo itirafı: "İçinde bulunmamam gereken durumlara sokuldum"

47 yaşındaki Fransız oyuncu, annesi ve büyükannesinin erkeklerle zor ilişkiler ve cinsel saldırılar yaşadığını söyledi

Paris doğumlu Cotillard, Kaldırım Serçesi'ndeki (La Môme) performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ının sahibi olmuştu (AFP)

Marion Cotillard #MeToo hareketinin kaydettiği ilerlemeden cesaret aldığını söyledi ancak "Daha önümüzde uzun bir yol var" diye ekledi.

Oscar ödüllü oyuncu, Cannes Film Festivali'nde gösterilen ve cinsel istismar temasını işleyen son filmi Little Girl Blue hakkında açıklamalarda bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marion Cotillard'ın başrolde olduğu film, büyük ölçüde yönetmen Mona Achache'nin kendi annesi yazar Carole Achache'nin hayatından esinleniyor. Film, annesinin neden intihar ettiğini anlamaya çalışan bir kadının, binlerce mektup ve fotoğraftan oluşan zulayı keşfetmesi etrafında dönüyor. 

Deadline'a konuşan oyuncu, kendisini bu kadınlara çok yakın hissettiğini çünkü "pek çok kadının" erkeklerle filmde tasvir edildiği gibi zor ilişkiler yaşadığını söyledi.

Bu dünyada pek çok kadın erkeklerle bu ilişkiyi yaşadı. Annem, büyükannem ve hatta daha da çoğu, erkeklerle çok zor ilişkiler ve cinsel saldırılar yaşadı. Bu arayış beni çok etkiledi çünkü bu bir iyileşme yolculuğu.

Cotillard'a #MeToo'nun ilk günlerinden bu yana film endüstrisinin ne kadar yol kat ettiği sorulduğunda "Daha gidecek çok yolumuz var" cevabını verdi.

Cotillard sözlerini şöyle sürdürdü: 

Uzun zamandır oyuncuyum; içinde bulunmamam gereken durumlara sokuldum... Hâlâ gençliğimizden, oyuncu olarak sahip olduğumuz tutkudan yararlanacak bazı hasta adamlar ve bazen de kadınlar var.

Bugün o genç aktrislerin bunun doğru olmadığını bildiklerini görmek, biri sizden rahat olmadığınız bir şey yapmanızı isterse 'Hayır' diyebileceğinizi bilmek... Ben genç bir oyuncuyken bunu bilmiyordum, o zamanlar çok farklıydı.


Independent Türkçe, Deadline, Dailymail

DAHA FAZLA HABER OKU