Johnny Depp, Cannes'da 7 dakika ayakta alkışlanınca gözyaşlarını tutamadı

Depp, eski eşi Amber Heard'e karşı mahkemede zafer kazanmasından bu yana ilk kez 76. Cannes Film Festivali'nde kırmızı halıya çıktı

Amerikalı oyuncu Depp, bugüne dek üç kez Oscar'a aday olsa da heykelciği evine götürmeyi başaramadı (AFP)

Johnny Depp'ten iddialı geri dönüş... Jeanne du Barry'nin prömiyeri Cannes Film Festivali'nde yapıldı ve seyirciler, Depp'in Kral 15. Louis rolündeki performansını alkış yağmuruna tuttu. Depp, 2016'da eski eşi Amber Heard'ün istismar iddiaları nedeniyle Hollywood tarafından dışlanmasından bu yana ilk kez bir projede yer aldı.

ABD'li oyuncu, Cannes Film Festivali'nde gösterilen geri dönüş filmi Jeanne du Barry'nin galasında 7 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Netflix'in dönem dramasında başrolde yer alan 59 yaşındaki oyuncu, gözyaşlarını tutamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen yıl 6 hafta süren duruşmanın ardından Heard'ün eski eşi Depp'e iftira attığı tespit edilmişti. Heard'ün Depp'e 8 milyon doların üzerinde tazminat ödemesine karar verildi ancak daha sonra yıllardır süregelen hukuk savaşına son vermek için 1 milyon dolarda anlaştılar.

76. Cannes Film Festivali, aynı zamanda Depp'in mahkemede zafer kazanmasından bu yana kırmızı halıya ilk çıkışı oldu.

Depp kırmızı halıda yürürken çığlıklar yükseldi

Edward Makaseller'in (Edward Scissorhands) yıldızı, alkışlarla karşılandı ve kırmızı halıda hayranlarından oluşan bir kalabalık tarafından desteklendi.

depp1.JPG
Depp, 1984'te Wes Crave'ın kült korku filmi Elm Sokağı Kabusu'nda rol alarak sinemaya adım atmıştı (AP)


Depp, Fantastik Canavarlar (Fantastic Beasts) serisi de olmak üzere duruşma sırasında birkaç projeden çıkarılmıştı. 

Mor renkli güneş gözlükleri takan Depp, imza dağıtıp yeniden sahne ışıklarının altına girdiğinde hayranlarından çığlıklar yükseldi.

Filmi beğenen de oldu beğenmeyen de

Jeanne du Barry, Depp'in geri dönüş filmi olarak lanse ediliyor. Ancak ayakta alkışlanmasına rağmen, eleştirmenler Depp'in performansı ve filmin kendisine karışık tepkiler verdi.

maxresdefault.jpg
Filmin yönetmen koltuğunda oturan 47 yaşındaki Maiwenn, aynı zamanda Depp'e başrolde eşlik ediyor (Netflix)


Filmde ayrıca Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Pascal Greggory ve India Hair rol alıyor. Depp'in rol aldığı ilk tanıtım görüntüleri 2022'nin sonlarında ve Ocak 2023'te yayımlanmıştı.

Netflix filminin yönetmenliğini Maiwenn üstleniyor. Film, Kral Louis'nin sevgilisi Jeanne du Barry'nin hayatını merkeze alıyor.

Dönem filminin çekimleri yaz boyunca sürdü ve iddialı yapımın prömiyerinin Cannes'da yapılacağı söyleniyordu. Filmin bütçesi belirsizliğini korurken, Depp'in herhangi bir rol için 20 milyon dolarlık peşin ödenen bir başlangıç ücreti olduğu bildiriliyor.

Kral 15. Louis, 1715'ten 1774'teki ölümüne kadar Fransa'da hüküm sürmüştü. Fransa Kraliçesi Marie Leczinska ile evliydi ancak birçok uzun süreli ilişkisi oldu. Jeanne, ölmeden önceki son sevgilisiydi.


Independent Türkçe, Daily Mail, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU