Shakira ucuz mu atlattı? Tom Cruise'un eşleriyle olan tuhaf ilişkisi masaya yatırıldı

Scientology sayesinde hızlandırılmış ilk boşanma, 2001'de Hollywood'un en gözde çiftinin şok ayrılığı ve düğün pozu için dizlerini kırmak zorunda kalan ve sessiz doğuma zorlanan üçüncü eş

Tom Cruise'un eski menajeri "Evlilikleri uzun sürse bu benim için sürpriz olurdu" demişti (AFP)

Geçen hafta Shakira ve Tom Cruise arasında bir kıvılcım olduğuna dair söylentiler çıkmıştı. Page Six'e göre bir kaynak, 60 yaşındaki oyuncunun 46 yaşındaki Kolombiyalı şarkıcının peşinden koşmaya son derece istekli olduğu ve kimyalarının tuttuğunu söyledi. 

Magazin gündemine bomba gibi düşen aşk iddiası, Shakira'nın birkaç ay önce kendisini aldattığı ortaya çıkan futbolcu eşi Girard Pique'den ayrılması üzerine gelmişti.

İkili arasında bir ilişki olup olmadığı teyit edilmese de aktörün fırtınalı geçmişi göz önüne alındığında Kolombiyalı şarkıcının "ucuz atlatmış olabileceği" ifade ediliyor.

Britanya'nın Daily Mail gazetesi, Top Gun'ın yıldızının karışık özel hayatını mercek altına aldı. 

1989: Cruise'un Mimi Rodgers'dan boşanmasını Scientology mi hızlandırdı?

Üç kez evlenen Tom Cruise, ilk eşi Mimi Rodgers'la 1987'de nikah masasına oturdu. Mimi'nin Tom'un Scientology Kilisesi'yle ilk bağlantılarından biri olduğuna inanılıyor. Çiftin birlikteliği uzun sürmedi ve 1989 sonunda ayrıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tom, evliliğinin yasını uzun süre tutmadı ve kısa sürede ikinci eşi olacak Nicole Kidman'la tanıştı. Nicole, 2016'da People'a verdiği röportajda, çiftin Aralık 1989'da çekimlerine başlanan filmin çekimleri sırasında birbirlerine aşık olduklarını söylemişti.

Bazı haberlere göre, Tom ve Mimi arasındaki ayrılığı hızlandırmak için Scientology Kilisesi'nden kıdemli isimler devreye sokuldu, böylece Tom ve Nicole ilişkiye başlayabildi.

Tarikat üzerine kitap yazan eski Scientology yöneticisi Mike Rinder'a göre kiliseden üst düzey isimler Mimi'yi boşanmaya ikna etti ve yeni evliliğin önünü açtı.

2011: Boşanma davası açarak Nicole Kidman'ı şoke etti

Nicole, Tom'un ikinci eşiydi ve çift Yıldırım Günleri'nin (Days of Thunder) setinde tanıştıktan sonra 1990'da nikah masasına oturdu.

Evlendiklerinde henüz 23 yaşında olan Nicole, 25 yaşında anne oldu. Önce Isabella Jane'i, üç yıl sonra da oğulları Connor'ı evlat edindiler.

10 yıldan uzun bir süre Hollywood'un en ünlü çiftlerinden biri olarak statülerinin tadını çıkardılar, ta ki 2001'deki şok ayrılıklarına kadar.

9.+EWS+You're+Not+Even+Looking+At+It+Pic+3.jpg
Cruise ve Kidman, Stanley Kubrick'in 1999 yapımı filmi Gözü Tamamen Kapalı'da birlikte rol almıştı (Warner Bros.)


O yıl Tom ayrılık kararı aldı ve Kidman'ı şoke olmuş bir halde ortada bıraktı. Cruise, aynı yıl "uzlaşmaz farklılıkları" gerekçe göstererek boşanma davası açtı.

Bir yıl sonra ayrılık hakkında konuşan Nicole şunları söyledi: 

Birlikte hayatımızın mükemmel olduğunu düşünüyordum. İyileşmem çok uzun zaman aldı. İkimiz bir balonun içindeydik. Birbirimize çok bağımlı hale gelmiştik. Onun için dünyanın öbür ucuna bile giderdim. Delicesine, tutkuyla aşık olmuştum.

Ayrılığın kesin nedeni hiçbir zaman doğrulanmamış olsa da haberlere göre Tom'un Nicole'ü terk etmesinin bir nedeni de Scientology Kilisesi'ne katılmayı reddetmesiydi.

Isabella ve Connor'ın da babaları gibi Scientology Kilisesi'nin sadık üyeleri olduğu biliniyor ve Kidman'la görüşmüyorlar.

2001: Bir sonraki eşini bulmak için seçmeler yaptı

Tarikatın etrafında dönen en sıra dışı ilişki söylentilerinden biri, Cruise'un Nicole Kidman'dan boşanmasının ardından kendine kız arkdaş ararken seçmeler düzenlemiş olması.

Cruise sonunda Katie Holmes'la evlenecek olsa da, bazı haberler Dawson's Creek yıldızının ilk eş seçimi olmayabileceğini söylüyor. Lawrence Wright'ın tartışmalı kitabı Going Clear'da yer alan iddialara göre, Scientology'nin ileri gelenleri Tom tarafından yeni eşini bulmak için deneme çekimleri yapmaya davet edildi.

Bu iddia Scientology Kilisesi'nin avukatları tarafından reddedildi ancak kitaba göre aralarında Jessica Alba, Scarlett Johansson ve Lindsay Lohan'ın da bulunduğu bir dizi oyuncu seçmelere alındı. 

2015'te açıklama yapan oyuncu Anette Iren Johansen, seçmelere katılanlar arasında olduğunu söyledi ve cinsel geçmişi hakkında sorgulandığını iddia etti.

2006: Katie Holmes düğün fotoğrafı için çukurun içinde durdu

Tom Cruise'un boyunun yaklaşık 170 cm olduğu biliniyor. Buna karşın Katie Holmes'un boyunun 180 cm civarında olduğu tahmin ediliyor ki bu da ünlü düğün fotoğrafında çiftin neredeyse aynı boyda görünmesi karşısında kafa karışıklıklarına neden oldu.

Yaklaşık 7 yıl birlikte olan çift, Nisan 2005'te Roma'da birlikte ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı ve ardından basın tarafından hızla 'TomKat' olarak adlandırıldı.

Çift 2006'da evlendi. Swarovski kristalleriyle bezeli, Giorgio Armani imzalı bir gelinlik giyen Holmes ve Cruise'un evlilik fotoğrafı ortaya çıkrığında çift yanak yanağa duruyordu. Bu durum, Dawson's Creek'in yıldızı aktrisin gösterişli gelinliğinin altında dizlerini bükmüş olabileceği yönünde spekülasyonlara yol açtı.

k1.JPG
Katie Holmes, ünlü gençlik dizisi Dawson's Creek'te Joey Potter karakterini canlandırmıştı (Reuters)


Diğer bir ihtimalse Katie'nin bir delik ya da hendek içinde durduğu, bunun da eteğinin düzenlemesiyle örtüldüğü ve böylece boyundan birkaç santim eksildiği yönündeydi.

2006: Eski eşi Katie'yi sessiz doğuma zorladı

Tom Cruise'un tartışmalı dini Scientology'ye olan bağlılığı iyi biliniyor ve bazı sıra dışı davranışlarının nedeni olarak gösteriliyor. Aktörle ilgili en tartışmalı hikayelerden biri, 2006'da kızları Suri'yi dünyaya getirirken o zamanki eşi Katie'ye "sessiz doğum" yaptırmış olması.

Scientology Kilisesi takipçilerinin, bebeklerin doğarken annelerinin çığlıklarını ya da iniltilerini duyarak travmatize olabileceğine inandıkları söyleniyor. Ayrıca doğum yapan annelerin ağrı kesici ilaçları reddetmeleri isteniyor. 

Tom Cruise, bu iddiayı katıldığı televizyon şovunda reddetmişti. Cruise, ABD'li sohbet programı sunucusu Diane Sawyer'a şunları söyledi: 

Kadın ne isterse o olur. epidurale ihtiyacı varsa, epiduralini alacak.

2022: Kızı Suri'yle sürtüşme söylentileri

Tom'un hayatındaki tartışmalar arasında, Hollywood'un ağır topunun eski eşi Katie'yle paylaştığı kızıyla hiçbir ilişkisi olmadığı da var. Çiftin kızı Suri, Nisan 2006'da, İtalya'nın Bracciano kentinde Scientology Kilisesi kurallarına göre düzenlenen bir törenle nikâh masasına oturmasından yedi ay önce dünyaya gelmişti.

Katie, Haziran 2012'de boşanma davası açtı. Tom daha sonra Katie'nin kızları Suri'yi Scientology'den koruma arzusunun boşanmalarında rol oynadığını kabul etti. 

Katie'nin kiliseyi ve evliliği bırakma kararı eski eşler arasında büyük bir çatlağa neden oldu ve bu da Tom ve Suri'nin ilişkisinin yıllar içinde giderek uuzaklaşmasına neden oldu.

Tom'un 17 yaşındaki kızını 2013'ten beri görmediğine inanılıyor.

Boşanma belgelerine göre Tom, Suri 18 yaşına gelene kadar Katie'ye yılda 400 bin dolar ödemeyi kabul etti. Belgelerde ayrıca Tom'un Suri'nin 'tıbbi, diş, sigorta, eğitim, üniversite ve diğer müfredat dışı masrafları' da dahil olmak üzere tüm masraflarını ödemeyi kabul ettiği belirtiliyor.
 

Independent Türkçe, Daily Mail, Page Six

DAHA FAZLA HABER OKU