Aerosmith son bir turneyle sahnelere veda ediyor

Grup pazartesi günü yaptığı açıklamada "Bu bir veda değil, SAĞLICAKLA KALIN!" dedi.

Aerosmith'in solisti olan ABD'li şarkıcı ve şarkı yazarı Steven Tyler, 26 Ocak 2020'de Los Angeles'ta düzenlenen 62. Grammy Ödülleri'nde sahne alıyor (Robyn Beck/AFP)

Aerosmith, 40 konserlik son bir turnenin ardından artık yollara düşmeyeceklerini açıkladı.

1 Mayıs Pazartesi günü yapılan açıklamada, "50 yıl, 10 dünya turnesi ve 100 milyondan fazla hayrana çaldıktan sonra, son bir kez daha çalmanın vakti geldi" ifadeleri yer aldı.

Grup üyeleri Steven Tyler, Joe Perry, Tom Hamilton ve Brad Whitford yaptıkları ortak açıklamada "Bu bir veda değil, SAĞLICAKLA KALIN!" dedi.

Hazırlanın ve buraya gelin, hayatımızın en iyi gösterisini izleyeceksiniz.

Öte yandan grubun geçen yıl Las Vegas'ta verdiği yerleşik konserden bu yana "dikkatini ailesine ve sağlığına veren" davulcu Joey Kramer, veda turnesinde yer almayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rock & Roll Hall of Fame'e kabul edilen grup, 2 Eylül'de Philadelphia'da başlayacak Peace Out (Sağlıcakla Kalın) adlı turnenin tarihlerini de açıkladı. Yılbaşı gecesi grubun memleketi Boston'daki bir etkinliği de içeren 40 konserlik turne, 26 Ocak'ta Montreal'de sona erecek.

Gitarist Joe Perry, "Bence artık zamanı gelmişti" dedi.

Perry; solist Tyler, basçı Hamilton, davulcu Kramer ve gitarist Whitford'dan oluşan grubun, Vegas'taki son yerleşik konserin sahnelenmesi ve prodüksiyonundan ders çıkardığını söyledi.

Özellikle grubun bütün kurucu üyelerinin yaşının 70'i geçmesi nedeniyle Perry, veda etme zamanının geldiğine inanıyor. 75 yaşındaki Tyler grubun en yaşlı üyesi.

Perry, "Bu bir bakıma, burada geçirdiğimiz 50 yılı kutlamak için bir şans" dedi.

Herkesin daha ne kadar bunu yapacak sağlığa sahip olacağını asla bilemezsiniz. ... Gerçek bir turne yapmayalı uzun zaman oldu. Vegas'ta bir tane yaptık, harikaydı. Eğlenceliydi ama tekrar yollara düşmekle ilgili biraz endişeliyiz.

Tyler ve Perry, grubun Crazy, Janie's Got a Gun ve Livin' on the Edge gibi rock klasiklerinden oluşan uzun müzik arşivinin içine dalmak için sabırsızlandığını söyledi.

1970'te kurulan Aerosmith yıllar içinde 4 Grammy ödülü topladı. Grup, Run-DMC'yle Walk This Way için yaptıkları efsanevi işbirliğiyle rock ve hip-hop'ı harmanlayarak sınırları yıktı.

2001'de Super Bowl devre arası gösterisini gerçekleştiren Aerosmith'in, 1999'da Florida'daki Disney World'de ve daha sonra da Paris'te, Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith treninin kurulmasıyla kendi tema parkı eğlence ünitesi bile oldu.

Tyler, Associated Press'e yaptığı açıklamada "Hayranlarımıza Peace Out turnesini sergilemek için Pandora'nın Kutusu'nu son bir kez daha açıyoruz" dedi. Tyler, "Pandora'nın Kutusu" (Pandora's Box) ifadesiyle Aerosmith'in 1991'de çıkardığı ve grubun 1970'lerden 1980'lerin başına kadarki işlerini kapsayan üç disklik derleme albümüne atıfta bulunuyor.

Şarkıcı, "Ya orada olun ya da biz tüm oyuncakları tavan arasından çıkarırken dikkatli olun. Hazırlanın" diye ekledi.

Kramer'ın yokluğuyla ilgili konuşan grup, sanatçının "bateri setinin arkasındaki efsanevi varlığının şiddetle özleneceğini" ekledi.

Perry, 40 konserlik turne sona ermeden önce listeye, yurtiçi ve yurtdışından başka şehirlerin de eklenebileceğini söyledi.

Gitarist, "Bu son veda turnesi ama bir süre daha devam edeceğini hissediyorum" dedi.

Ama aynı şehirlere kaç kez geri döneceğimizi bilmiyorum. Büyük ihtimalle bu son gelişimiz olacak.

AP'den de yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU