Marvel, tecavüz ve pedofili esprileri yapan James Gunn'ın yerine başkasını almayı "içine sindirememiş"

Yönetmen popüler Marvel serisinden önce kovuldu, sonra yeniden işe alındı

(Mario Anzuoni/Reuters)

James Gunn, 2018'de Galaksinin Koruyucuları (The Guardians of the Galaxy) serisinden kovulmasının ardından Marvel tarafından yeniden işe alınması hakkında konuşurken, Marvel'ın başkanı Kevin Feige de olayla ilgili yorumlarını paylaştı.

Marvel için Galaksinin Koruyucuları'nın ilk iki filmini yöneten Gunn, geçmişteki çirkin tweetlerine gelen tepkiler üzerine Temmuz 2018'de seriden çıkarılmıştı.

Gunn daha önce tecavüz ve pedofiliyle ilgili espriler içeren tweetlerinden dolayı özür dilemişti. Ancak daha sonra bu tweetler yeniden gündeme getirildi. Bunun, Gunn'ın dönemin ABD Başkanı Donald Trump hakkında yaptığı olumsuz yorumlardan rahatsız olan sağcı sosyal medya kullanıcılarının yönetmeni işten attırmaya yönelik çabalarından kaynaklandığı yaygın şekilde dile getiriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ertesi yıl Disney, Galaksinin Koruyucuları 3'ün (The Guardians of the Galaxy Vol 3) yanı sıra Disney+'ta yayımlanacak bir Noel özel bölümünü de yönetmesi için Gunn'ı yeniden işe almıştı.

Galaksinin Koruyucuları'nın oyuncularıyla Gunn, yakın zamanda The Hollywood Reporter'a verdikleri bir röportajda tüm bu deneyim hakkında konuştu.

Gunn'a göre kendisinin yeniden işe alınmasına, dönemin Disney filmleri başkanı Alan Horn'un talebiyle karar verilmiş.

Horn, Gunn'ın kovulmasına ilişkin asıl kararın merkezinde yer almış ve o dönemde Gunn'ın tweetlerinin "savunulamayacağını ve stüdyonun değerleriyle bağdaşmadığını" iddia eden bir açıklama yayımlamıştı.

Ancak aralarında Chris Pratt ve Zoe Saldaña'nın da bulunduğu Galaksinin Koruyucuları'nın oyuncuları hemen Gunn'ın arkasına geçmiş ve geri dönmesi için uğraşmıştı.
 

Galaksinin Koruyucuları
Chris Pratt, Galaksinin Koruyucuları 3'te (Marvel Studios)


Röportajda Marvel'in başkanı Feige, Gunn'ın yokluğunda yerine geçecek biriyle görüşmediklerini belirtti. Feige "Bir ön liste bile oluşturmadık çünkü bunu yapamazdık" dedi.

Bunu içimize sindiremedik.

Gunn'ın duyduğuna göre Horn bu kararından pişmanlık duymuş ve içine dert olmuş.

Yönetmen, "Bu yüzde 100 Alan Horn'un kendini berbat hissetmesinden kaynaklanıyor. Yapılacak doğru şeyin bu olduğunu düşündüğü için bunu yaptı" dedi.

Öte yandan Gunn'ın yeniden işe alınma kararıyla ve tweetlerle ilgili yorum yapmayı reddeden Horn, yönetmenin kovulduğu dönemdeki davranışlarını övdü.

Horn, "Sonrasında yaptığı her şey birinci sınıftı" dedi.

Kovulmayı takip eden aylarda bununla ilgili o kadar centilmen davrandı ki onu geri getirdik. Yapılacak en doğru şey buymuş gibi geldi. Ona kesinlikle büyük saygı duyuyorum.

Galaksinin Koruyucuları 3, 5 Mayıs'ta sinemalarda vizyona girecek. Film, eleştirmenlerden güçlü yorumlar alırken, The Independent'tan Clarisse Loughrey yapımı "son yılların en iyi Marvel filmi" diye nitelendirdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU