Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki Suriyelilerle görüştüğünü açıkladı: Siz, bu şartları sağlarsanız biz kendi memleketimize gideriz

Kılıçdaroğlu en geç 2 yıl içinde Suriyelilerin memleketlerine gideceğini belirtti

Ekran alıntısı: Twitter

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Buradaki Suriyelilerle görüştüm, nasıl göndereceğimi onlara anlattım. Dediler ki ‘Siz, bu şartları sağlarsanız biz kendi memleketimize gideriz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Balıkesir’de Millet Buluşması mitinginde konuştu.

Bir annenin çocuğunun beslenme çantasına yarım ekmek arasına salça sürerek okula gönderdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Bu acıyı biliyorum. Bir çocuğumuz açsa aslında 85 milyon açız demektir. Bir çocuğumuz karanlıktaysa elektrik parasını ödeyememişse aslında 85 milyonumuz karanlıkta demektir” dedi.

“Herkesin bir arada huzur içinde yaşadığı bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “İnşa etmenin yolu sizden, sizin oylarınızdan geçiyor” ifadelerini kullandı.

“Köy okulları açılacak”

Bütün köy okullarını açacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Köyde öğretmen de olacak, öğrenci de olacak. Yani Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğrenciyle, öğretmeni buluşturacağız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Kırsal boşalıyor. Kırsalda çalışan gençlerin ve bütün kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Böylece kırsalda çalışan kadın emeklilik hakkına kavuşmuş olacak. Ve emekli olduğunda da huzur içinde yaşayacak. Bunu da yapacağız, göreceksiniz. Çünkü bu ülkenin insanları, bizim insanlarımız. Bu ülkenin insanları mutlu olmazsa siyaset yapmanın bir mantığı yoktur.

Emeklilere 15 bin lira vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, “Kurban Bayramı’nda bankada her emeklinin 15 bin lira parası olduğunu göreceksiniz” dedi.

“Biz onlar gibi değiliz, biz sizdeniz”

Kılıçdaroğlu lüks yaşayan siyasilere şu mesajı verdi:

Biz onlar gibi değiliz. Biz mütevazı yaşamayı bilen insanlarız. Halk gibi yaşamayı bilen insanlarız. Biz sizleriz, sizin gibiyiz aslında. Evimiz barkımız da öyle, mutfağımızda öyle, çocuklarımız da öyle. Her şeyimiz öyle. Biz çocuklarımız askerlik yapsın diye bedelliye göndermedik. Garibanın çocuğu gidiyorsa askerlik yapıyorsa e Bay Kemal'in çocuğu da gitsin askerlik yapsın dedik. Bizim düşüncemiz budur, felsefemiz budur, inancımız budur.

“Suriyelerle görüştüm”

Kılıçdaroğlu Türkiye’deki Suriyelilerle görüştüğünü belirterek şunları kaydetti:

Suriyeli kardeşlerimiz… Türkiye'yi yol geçen hanına döndürdüler. Sınır diye bir şey kalmadı. İpini koparan Türkiye'ye geliyor. Afganistan'dan geliyor, Afrika'dan geliyor, Suriye'den geliyor, Irak'tan geliyor. Sanki bu ülkenin sınırı yok. Oysa gidin sınırda şu yazar: Hudut namustur. 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz var. Söyledim en geç 2 yıl içerisinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye uğurlayacağız. Çok açık çok net söylüyorum. ‘Efendim gönderemezsin’ diyorlar. Bay Kemal gönderecek efendim. Buradaki Suriyelilerle de görüştüm. Nasıl göndereceğimi onlara da anlattın. Dediler ki siz bu şartları sağlarsanız biz kendi memleketimize gideriz. Biz bunların tamamını yapacağız. Türkiye yol geçen hanı olmayacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU