VIP jet olarak kullanılan Boeing 747 hurdaya gidiyor: Sadece 30 saat uçtu

Hava taşıtı, özel uçak olarak yapılandırılan yalnızca 10 jumbo jetten biriydi

Boeing 747 uçakları Fransa'daki Orly Havalimanı'nda (AFP)

Özel uçak olarak kullanılan Boeing 747 model bir jumbo jet, toplam 16 uçuşta sadece 30 saat havada kaldıktan sonra parçalara ayrılmak üzere satılıyor.

Suudi kraliyet ailesinin bir üyesi için özel bir VIP jet olarak yapılandırılan uçak, Fransa, İsviçre ve Almanya arasındaki sınırdaki EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg'da yaklaşık 10 yıl boyunca asfaltın üzerinde kaldı.

Jeti şatafatlı bir iç mekanla donatma planları iptal oldu ve yeni bir alıcı bulunamayan uçak, nihayetinde emekli uçakların hurda parçalarına ayrıldığı Arizona'daki Pinal Airpark'a uçuruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

560 milyon dolarlık BBJ (Boeing Business Jet, Boeing Ticari Jeti), özel uçak olarak yapılandırılan yalnızca 10 jumbo jetten biriydi.

Yaklaşık 465 metrekarelik kabin alanına sahip, büyük oranda değişime uğramış bu modeller büyük ölçüde, devletleri ve milyoner kurumsal müşterileri çekmek için tasarlandı.

Havacılık analitiği firması Cirium'da kıdemli bir analist olan Connor Diver'a göre, jetler hem ismen hem de boyutları bakımından "jumbo".

Diver, CNN'e şöyle konuştu:

Toplamda 10 tane üretildi ve bu aralarından ilk ıskartaya çıkartılan oldu.

Onları kimin satın aldığı tam bilinmiyor fakat bu çok ama çok büyük bir özel uçak ve işletmecileri veya alıcıları devletler ya da kraliyet aileleri oluyor.

Sınırlı sayısı bu uçağı, harcayacak parası olan havacılık meraklılarına çekici kılarken, böylesine süpersonik bir tasarımı döşemek büyük bir zorluk teşkil ediyor.

Diver, "Bunlardan birini donatmak 30, 40 belki de 50 milyon dolara mal olacaktır" diyor.

Yepyeni bir uçak olduğunu düşünebilirsiniz fakat alternatif kullanımları epey sınırlı. Ticari yolculuklar için tasarlanan model sınırlı sayıda üretildi. Çok az havayolu bu uçağı işletiyordu ve daha fazla satın almakla ilgilenmeyeceklerdir. Yani diğer tek seçenek muhtemelen başka bir devletti fakat belli ki bu gerçekleşmedi.

Sonuç olarak, parçalar (özellikle motorlar) uçağın kendisinden çok daha değerli.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU