ABD'de iki erkek Katolik yetimhanesinde cinsel istismara uğradıklarını ileri sürdü

Kurban olduğunu iddia edenler, 1960'larda bir yetimhanenin karanlık bodrumunda saldırıya uğradıklarını öne sürüyor

(Google Maps)

İki adam, uğradıkları cinsel saldırının örtbas edildiği iddiasıyla Dallas Katolik Piskoposluğu'na ve Teksas'taki bir hayır kurumuna dava açtı.

Dallas Morning News'in haberine göre, geçen hafta açılan davada isimleri açıklanmayan mağdurlar, 1962'yle 1971 arasında Dunne Memorial Erkek Yetimhanesi'nde Rahip Henry McGill tarafından cinsel saldırıya uğradıklarını söylüyor.

Mağdurlar, Mary Bridgette adındaki bir rahibenin kendilerine alkol verip onları saldırıya uğradıkları karanlık bodruma bıraktığını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

McGill, 1996'da 84 yaşında öldü. 2019'da piskoposluk tarafından yayımlanan ve kanıtlara dayanarak cinsel saldırıyla suçlanan rahipler listesinde onun da adı vardı.

İki adam şimdi 1 milyon dolardan fazla tazminat talep ediyor. Davada, uğradıkları saldırıların onlarca yıl önce gerçekleşmiş olmasına rağmen, zaman aşımı yaşanmadığını, çünkü 2019'da Dallas'taki piskoposluk ofislerine yapılan bir baskının, iddia edilen örtbasın hâlâ devam ettiğinin kanıtı olduğunu savunuyor.

Davada Dallas Katolik Piskoposluğu ve Sisters of Charity of the Incarnate Word'ün adı geçiyor ve çocukları yetimhanedeki çok yaygın istismardan koruyamamakla suçlanıyorlar.

Bir sözcü Morning News'e, piskoposluğun "tüm istismar iddialarını çok ciddiye aldığını" söyledi.

Davada adamlardan biri, çocukken 1962'den 1967'ye kadar McGill tarafından istismara uğradığını iddia etti. Rahibe Bridgette'ın geceleri kendisini uyandırarak "yanlış bir şey yaptığını" ve cezalandırılmayı hak ettiğini söylediğini anlattı.

Daha sonra, McGill'in gerçekleştirdiği öne sürülen cinsel saldırıya ortam yaratmak adına, rahibenin kendisini içki içmeye zorladığını iddia etti.

Diğer mağdursa 9 yaşında olduğu 1967'den 1971'e kadar istismara uğradığını iddia etti. Bazı istismarların yetimhanenin hemen karşısında bulunan McGill'in evinde gerçekleştiğini de öne sürdü.

The Independent, yorum için Dallas Katolik Piskoposluğu ve Sisters of Charity of the Incarnate Word'le temasa geçse de henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU