Albuquerque polisi silahlı saldırıyı soruştururken kaplan yavrusu buldu

Yetkililer New Mexico'da sadece gerekli izinlere sahip bir hayvanat bahçesinin kaplan bulundurabileceğini söylüyor

Bir silahlı saldırıyı soruşturan New Mexico polisi, bu sırada şaşırtıcı bir keşif yaparak köpek kafesinde tutulan bir Bengal kaplanı yavrusu buldu (NMGF)

ABD'de bir silahlı saldırıyı soruşturan New Mexico polisi, bu sırada şaşırtıcı bir keşif yaparak köpek kafesinde tutulan bir Bengal kaplanı yavrusu buldu.

Silah sesi ihbarlarına yanıt veren Albuquerque polisi, 9 kiloluk kaplana şehirdeki bir karavana giden kan izlerini takip ederek ulaştı.

İlk olarak bir görgü tanığının bacağından vurulduğu bir markete giden polis memurları, daha fazla silah sesi duydu ve söz konusu mülke vardı.

Polisler keşfi yaptıktan sonra arama emri çıkarıp kaplan yavrusunu New Mexico Av ve Balık Departmanı'na teslim etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer, yavru kaplanın sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayvana şu anda şehirdeki ABQ BioPark hayvanat bahçesinde bakıldığını söyledi.

Av ve Balık Departmanı, "Soruşturma tamamlanana ve kalıcı bir tesis bulunana kadar kaplan BioPark'taki geçici evinde kalacak" açıklamasını yaptı.

Departman New Mexico'da çoğu vahşi ve egzotik türün uygun bir izin olmadan ithal edilmesinin veya bakılmasının yasadışı olduğunu ve eyalette sadece gerekli izinlere sahip bir hayvanat bahçesinin kaplan bulundurabileceğini ekledi.

Geçen ağustosta polis ve koruma görevlileri "konutlardan birinde yasadışı olarak kaplan bulundurulduğu istihbaratı" üzerine kentteki iki eve baskın düzenlemişti.
 


Kurum herhangi bir kaplan bulunmadığını fakat yaklaşık 90 santimlik bir timsah keşfettiklerini söylemişti.

Saha Operasyonları Bölümü'nden Albay Tim Cimbal, "Av ve Balık Departmanı salı günü el konan kaplanın Ağustos 2022'de aranan kaplanla aynı olmadığından şüpheleniyor" dedi.

Yetkililer, geçen yıl aranan kaplanın daha yaşlı ve en az 22 kilo ağırlığında olduğuna inanıyor.

Departman Tiger King gibi TV programlarının ardından, "kaplan ithal etme veya bulundurma" izinleriyle ilgili bilgi taleplerinde "önemli bir artış kaydettiğini" söylüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU