İmamoğlu: Bir rakibimiz var, '150 günde 150 soruşturma' hedefiyle hareket ediyor

İBB Başkanı İmamoğlu, "İşi gücü bıraktılar, aleyhimize inceleme, soruşturma, dava gibi bir sürü şey imal ediyorlar” tepkisi gösterdi

Fotoğraf: ANKA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Her türlü hukuksuzluğu yapmaya hazır bir rakibimiz var bizim. Örneğin biz '150 günde 150 proje' diyerek canla, başla icraat yapıyoruz. Ama rakibimiz özenli bir çalışmayla '150 günde, 150 soruşturma' hedefiyle hareket ediyor” dedi.

Türkiye'nin en büyük arıtma tesislerinden Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, 150 günde 150 proje kapsamında yeni yılın ilk gününde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla açıldı.

Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları Onursal Adıgüzel ile Seyit Torun, CHP milletvekili Gökan Zeybek, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, eski İBB Başkanı Nurettin Sözen ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

Sizlerle bu güzel anı yaşamak benim için büyük bir mutluluk, gurur. Çünkü yeni bir yılın ilk gününde bir aradayız. Geçen sene de yeni yılın ilk günü bir açılış yapmıştık. Bu yıl da yapıyoruz. Ve bu yılın çok özel bir tarafı var. Cumhuriyetimizin 100. yılı. Dolayısıyla, yıla nasıl başlamışsak öyle gideriz anlayışıyla her zamanki gibi en üst performansla yılımıza çalışarak başlamanın, yaptığımız güzel bir işin açılışını milletimizle paylaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz yol arkadaşlarımla. Elbette ki 100. yılın, yani 100 yaşına girdiğimiz bu anlamlı günün herkese yıl itibariyle sağlık, mutluluk, huzur, başarı getirmesini diliyorum. Vatandaşın değerinin bilindiği, emeğinin hakkını alabildiği adaletli bir ülkede nice nice nice yıllara ulaşmamızı diliyorum. Geçtiğimiz yıl çok bereketli bir yıl geçti aslında. İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına. Özellikle son dönemdeki finalini yapmaya doğru gittiğimiz 150 günde 150 projeyle özetlediğimiz hizmet maratonu içerisinde, İstanbul'umuzun dört bir yanına hizmetler taşıdık. Çok farklı sorunlara çözümler ürettik. Çok farklı ihtiyaçları arkadaşlarımla birlikte karşılamanın gururunu yaşadık.

“Bizden önce bu konuda hiç fark edilmemiş ya da hiç önemsenmemiş alanlarda çok yoğun işler ürettik” bilgisini paylaşan İBB Başkanı, “Çocuklarımıza kreş üretmeye devam ediyoruz. Hiç verilmemişken artık 75 bin gence, üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Hiç yokken, sıfır öğrenci ağırlayabilecek kapasitesi varken şu an 3bin seneye 5 bini aşan yatak kapasitesine sahip oluyoruz. Dolayısıyla bütün bu hiç ellenmemiş ya da hiç ilgilenmemiş hususlara önem vermenin aslında arkasında yatan bir gerçeklik var. İnsanını dert eden ve insanına çözüm üreten anlayış. Örneğin hemen yanı başımızdaki Baltalimanı'nı Yaşam Vadisi şeklinde, ilk etabı 100 bin metrekare olan olağanüstü bir yeşil alanı, boğazdan başlayarak içe doğru devam edecek bir biçimde İstanbullulara kazandırıyoruz. Aslında İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde son yıllarda vadiler çok kullanıldı ama nasıl? Ne yazık ki inşaat alanına dönüştürerek, ranta dönüştürerek. Ama biz pencereden bakmadık ve yaşam vadilerini İstanbulluların nefes alacakları, nefes koridorlarına dönüştürmenin yoğun çabası içerisindeyiz. Aslında burada hayatı güzelleştirip, kolaylaştırıyoruz” diye konuştu.

“Hiçbir işe rant ve çıkar amaçlı yaklaşmıyoruz”

Hiçbir işe rant ve çıkar amaçlı yaklaşmadıklarını, halkın parasını, halk için harcarken, araya başka ellerin girmesine asla ve asla izin vermediklerini vurgulayan İmamoğlu, “Bizim bütçemiz tabiri caizse el değmeden, hijyenik koşullarda hazırlanıp kullanılıyor. Bütçe, yöneticiye emanet edilen paradır. Vatandaşımızın helal parasıdır. Söz konusu emanet olunca, işte biz orada tam orada kişiydi, aileydi, dernekti, vakıftı, siyasi partiydi tanımayız. Halkın emanetine gözümüzün nuru gibi bakarız. Bu sebeple diyoruz ki, 'Bizim bütçemiz çok daha bereketlidir.' 4 yılda neredeyse kendi dönemlerinin tamamında üretilmiş işlerle yarışacak düzeyde iş üretmemizin telaşı sardı bugünün karşımızdaki İstanbul'un muhalefeti. Türkiye'nin bugünkü iktidarı olsa da yakın zamanda Türkiye'nin ana muhalefeti bile olamayacak siyasi partisine” dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

Onun için zamana karşı yarışıyoruz. Her gün yeni bir icraat ve yeni bir çözüm üretiyoruz. Biz, zamana karşı yarışıyoruz ama nedense bizimle sürekli başka türlü rekabet eden bir rakibimiz var. Fakat bu rekabet öyle kurallara uygun değil. Mertçe, centilmence bir rekabet değil. Oyunun kurallarını sürekli değiştiren bir rekabet. Kazanmak için her türlü kötülüğü yapmaktan geri durmayacak bir anlayış. Her türlü hukuksuzluğu yapmaya hazır bir rakibimiz var bizim. Örneğin biz '150 günde 150 proje' diyerek canla, başla icraat yapıyoruz. Ama rakibimiz özenli bir çalışmayla '150 günde, 150 soruşturma' hedefiyle hareket ediyor. Yaptıkları soruşturmalara bakışları 'Biri tutmazsa acaba öbüründe tutturabilir miyiz?' İşi gücü bıraktılar, aleyhimize inceleme, soruşturma, dava gibi bir sürü şey imal ediyorlar. Ama halk dilinde bildiğimiz gibi tam bir merdiven altı imalat onu söyleyeyim. Ankara'da, bir yerlerde henüz yerini tespit edemediğimiz, çünkü ruhsatlı değil. 'İmamoğlu'na soruşturma imalathanesi' kurdular. Ve böyle bir mekanlarında harıl harıl çalışıyorlar. Dediğim gibi imar mevzuatına aykırı bir yapı olduğunun farkındayız. Çünkü yerini henüz tespit edemedik. Seri üretime geçtiklerini de görüyorum. Açıkçası artık neyi dava ediyorlar, neyi soruşturuyorlar açıkçası ben ve arkadaşlarım artık takip edemiyoruz. Hızlarına yetişemiyoruz.

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU