Bozdağ'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yanıt

Adalet Bakanı Bozdağ paylaşımında "Yargılama süreci, kanunlarımızın öngördüğü usulde devam ediyor" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G'yi altı yaşındayken kendisinden 23 yaş büyük tarikat üyesi Kadir İstekli'yle ‘evlendirmesi’ ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına rağmen devlet kurumlarının sessiz kaldığını belirterek Adalet Bakanlığı'na yürüdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "2 yıldır biz bu meseleyi biliyoruz" dediğini aktararak "2 yıldır biz bu meseleyi biliyorsunuz da 2 yıldır ne yaptınız Allah aşkına siz! Sistematik bir tecavüz var iki yıldır biliyorsunuz ve gıkınız bile çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

CHP liderinin açıklamalarının ardından Bozdağ da sosyal medya hesabından bir dizi paylaşımda bulundu.

Bozdağ şunları kaydetti:

Adalet Bakanlığı olan biten hakkında sessiz kalmadı. Ama belli ki Sn.Kılıçdaroğlu’na doğru bilgi aktarılmıyor. O yüzden yaptığım açıklamayı bir de buradan yazayım:

Çocuğun cinsel istismarı; din, ahlak, hukuk ve kültür dahil ne kadar mukaddes değerimiz varsa hepsini çiğnemektir. Çocuğun cinsel istismarı,bir insanlık suçudur. Mağdure Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuş.

Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmış, gerekli tahkikatı yapmış, iddianame hazırlamış ve mahkemeye sunmuş, mahkeme iddianameyi kabul etmiş ve yargılama sürecini başlatmıştır.

Yargılama süreci, kanunlarımızın öngördüğü usulde devam ediyor. Yargılama sonunda maddi hakikat, ortaya çıkacaktır. Yargıya güvenelim, yargılama sonucunu bekleyelim. Yargılama sonucunda hak da adalet de yerini bulacaktır.     

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU