Hem site çöktü hem de bilet kalmadı: Taylor Swift turnesinin genel satışları iptal edildi

Ticketmaster, sitenin çökmesinin "şaşırtıcı sayıda bot saldırısından" kaynaklandığını söyledi

(AP)

Ticketmaster, Taylor Swift'in Eras Tour biletlerinin halka açık satışını resmen iptal etti.

Genel biletlerin 18 Kasım Cuma günü satışa çıkması planlanmasına rağmen Ticketmaster bir gün öncesinde iptal kararını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket, Twitter'da "Biletleme sistemlerine yönelik olağanüstü yüksek talep ve bu talebi karşılamak için kalan bilet envanterinin yetersizliği nedeniyle, Taylor Swift The Eras Tour için yarınki halka açık satış iptal edilmiştir" diye yazdı.

Haber, bilet satıcısının biletler ilk satışa çıktığında "şaşırtıcı sayıda bot saldırısının" internet sitelerinin çökmesine yol açtığını söylemesinden kısa bir süre sonra geldi.

15 Kasım Salı günü, Swift'in yakın zamanda çıkan son albümü Midnights da dahil son 4 albümünün lansmanını kutlayacağı 2023 turnesinin ABD ayağı için ilk satış başlamıştı. Avrupa tarihleriyse henüz açıklanmadı.

Biletler satışa çıkmadan iki hafta önce hayranlara, seçildikleri takdirde ön satışa katılmalarını sağlayacak bir kod alacakları, Ticketmaster'ın Doğrulanmış Hayran (Verified Fan) programına kaydolmaları söylendi.

Ancak internet sitesi talep nedeniyle çökünce birçok hayranın eli boş kaldı.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez'in Ticketmaster'ın canlı müzik endüstrisi üzerindeki "tekelinin dizginlenmesi" çağrısı yapmasının ardından Ticketmaster, 17 Kasım Perşembe günü uzun bir açıklama yayımlayarak sitelerinin neden bu "benzeri görülmemiş trafiği" kaldıramadığını açıkladı.

Satışa sunulan Eras bir şeyi açıkça ortaya koydu: Taylor Swift durdurulamaz bir güç ve rekorlar kırmaya devam ediyor.

Hayranların bilet satın almasını mümkün olduğunca kolaylaştırmaya çalışsak da Eras Tour için bilet almaya çalışan pek çok kişi için durum böyle olmadı.

Ticketmaster, "gerçek kişileri tespit edip botları ayıklayarak yüksek talep gören gösterileri yönetmeye yardımcı olmak" için tasarlanan Doğrulanmış Hayran sistemine hayranların önceden kayıt yaptırması gerektiğini söylemişti.

Öte yandan şirket, sistem genellikle çalışırken, 3,5 milyon kişinin Swift'in Doğrulanmış Hayranı olarak ön kayıt yaptırdığını ve bunun tarihlerindeki en yüksek kayıt olduğunu belirtti.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)


Ticketmaster, "Bu kez bot saldırılarının yanı sıra davetiye kodları olmayan hayranların şaşırtıcı sayısı, sitemizde benzeri görülmemiş bir trafik yaratıp, önceki rekorumuzun 4 katına çıkarak toplamda 3,5 milyar sistem talebine yol açtı" açıklamasını yaptı.

Daha önce hiçbir Doğrulanmış Hayran satışı bu kadar büyük ilgiye ya da davetsiz yoğunluğa neden olmamıştı. Bu durum, Doğrulanmış Hayran platformumuzun ayırt edici özelliği olan öngörülebilirlik ve güvenilirliği sekteye uğrattı.

Swift'in 5 yıl sonraki ilk turnesi olan Eras, şarkıcının son albümleri Lover, Folklore, Evermore ve Midnights'tan parçalar içerecek.

ABD'deki 52 tarih için biletler 49 dolarla 449 dolar arasında satışa sunulmuştu fakat şu anda ikinci el satış yapan internet sitelerinde tekrar satılan bilet fiyatları 22 bin dolara kadar çıkıyor.

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU