Herkesin sırtını döndüğü Kanye West parasız mı kalacak?

İşbirlikleri sonlandırılan West'in gelir kapıları peş peşe kapanıyor

West 2020'de ABD başkanlık seçimlerine adaylığını koymuştu (Reuters)

Son dönemdeki ırkçı ve Yahudi düşmanı açıklamaları yüzünden iş anlaşmaları peş peşe feshedilen ünlü rapçi Kanye West'in birkaç ay içinde ekonomik çöküş yaşayabileceği öne sürüldü.

Ünlü rapçinin mali durumuna aşina kaynaklar, Page Six'e konuşarak West'in son gelişmelerden nasıl etkileneceğini anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüş veren kişiler, rapçinin 5 ana gelir kaynağı olduğunu ve bunlardan 4'ünün ya tamamen ortadan kalktığını ya da tehlikeye girdiğini belirtti.

Kaynaklar, West'in her ne kadar halihazırda yüklü bir nakit birikimi olsa da harcamalarının büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda bunların da kısa sürede tükenebileceğini belirtti.

West son yıllarda albüm satışı ve konser gelirleri dışında Adidas, Gap gibi markalarla yaptığı işbirlikleriyle de servetine servet katmıştı.

Ünlü rapçinin servetinde en büyük payı olan Adidas, geçen hafta West'le 10 yıldır süren işbirliklerini sonlandırma kararı aldı.

Bu dönemde West'in para kazanmasının en kısa yolu olan konserlerinin de geleceği tehlikeye girdi.

Yahudi düşmanı söylemlerinin ardından West'in ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles şehrinde 4 Kasım'da yapılması beklenen büyük stadyum konseri iptal edildi.

Forbes, son gelişmelerden sonra West'in net servetinin 2 milyar dolardan 400 milyon dolara düştüğünü açıklamıştı. 

Ünlü rapçi de "Bir günde 2 milyar dolar kaybettim" yazdığı bir Instagram paylaşımı yapmıştı.

 

Independent Türkçe, Page Six, Rolling Stone

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU