James Franco'ya yönelik cinsel saldırı davasında uzlaşıya varıldı

İki oyuncu, Franco'nun kurduğu film okulunda öğrencilere gözdağı vererek istismar içeren cinsel durumlara soktuğunu öne sürmüştü

2019'da açılan davada uzlaşmaya varıldı (AFP)

James Franco'ya karşı açılan cinsel saldırı davasında uzlaşıya varıldı.

2019'da oyuncular Sarah Tither-Kaplan ve Toni Gaal, Felaket Sanatçı (The Disaster Artist) filminin yıldızına, Studio 4'teki öğrencilere gözdağı vererek istismar içeren ve nedensiz cinsel durumlara soktuğu suçlamasıyla dava açmıştı. Franco'nun kurduğu oyunculuk ve film okulu o zamandan bu yana kapalı.

Bu ayın başlarında, iki tarafın ortak doldurduğu bir durum raporunda artık uzlaşmaya varıldığı ifade edildi.

İkisi de Studio 4'te eğitim görmüş Tither-Kaplan ve Gaal, sözleşme kapsamında bireysel suçlamalarını geri çekmeyi kabul etti. Ancak davanın bazı unsurları gelecekte geçerliliğini sürdürebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Orijinal davada, Franco'nun öğrencilerini kamera önünde "seks partisi tarzı bir düzende" açık seks sahnelerinde oynamaya zorladığı iddia edilmişti.

Davada Franco'nun filmlerindeki muhtemel rolleri bu sahnelerde oynayanların alacağı vaadini vererek "eğitim adı altında genç kadınları kişisel ve profesyonel cinsel istismara maruz bıraktığı bir düzen oluşturma peşinde koştuğu" öne sürülmüştü.

Olayların Franco'nun öğretim verdiği ve seks sahneleri üzerine olan bir ustalık sınıfında meydana geldiği de davada ifade edilmişti.

Önceki bir mahkeme dosyasında, Franco'nun avukatları davaya ilham veren #MeToo (#BenDe) hareketini överken iddiaları "yanlış ve tahrik edici, yasal olarak temelsiz ve dikkat çekmeye aç davacılar için olabildiğince fazla toplumsal ilgi çekmek amacıyla bir toplu dava şeklinde sunulduğu aşikar" şeklinde yorumlamıştı.

Tither-Kaplan, Franco'ya karşı cinsel istismar suçlamalarını diğer kadınlarla birlikte ilk olarak 2018'in başında Franco'nun Altın Küre Ödülü almasının ardından Los Angeles Times'ta paylaşmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU