Kraliçe'nin çalışanından uyarı: Küresel salgın ailenin gelirlerini sert vuracak

Buckingham Sarayı sözcüsü, kraliyet ailesinin koronavirüsün finansal etkisi karşısında “istisna oluşturmadığını” söyledi

Kraliçe 2. Elizabeth'in kişisel serveti Forbes'a göre yaklaşık 500 milyon dolar (Reuters)

Kraliçe için çalışan personelin, kraliyet ailesinin koronavirüs krizinden etkileneceği yönünde uyarıldığı belirtildi.

Aileye ait ziyaretçi çeken çoğu yerin tecrit uygulamaları sırasında ziyaretlere kapatılmasının mecbur kılınmasıyla pandeminin etkisinin hane halkında hissedildiği doğrulandı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Buckingham Sarayı, normalde Kraliçe’nin yaz aylarında Balmoral’da kalırken açıldığı devlet odalarının bu yıl kapalı kalacağını zaten duyurmuştu. Sarayın 1993’te kapılarını açmasından beri ilk kez kapalı kalacağına inanılıyor.

Tören ve resmi etkinlikler için kullanılan 19 devlet odasının turu her bir ziyaretçi için 26,50 sterlin (yaklaşık 220 TL).
 


Halka açık ziyaretleri işleten Kraliyet Koleksiyonu Vakfı ayrıca Windsor Kalesi, Kraliyet Ahırları, Clarence House ve Edinburg’daki Holyrood Sarayı’nı da kapatmak zorunda kaldı.

Saray’daki bahçe partileri ve törenler de iptal edilirken, Trooping the Colour askeri töreni bu yıl normal şekliyle gerçekleşmiyor. Kraliyet ailesi ayrıca evden çalıştıkları dönemde halkın karşısına çıkmak yerine görüntülü aramalarla görevlerini yerine getirdi.

Buckingham Sarayı, yazılı açıklamayla pandeminin finansal etkisi karşısında kraliyet ailesinin “istisna oluşturmadığını” doğruladı.

Sözcü, şunları kaydetti:

Bütün ülke  büyük ihtimalle koronavirüsten finansal olarak etkilenecek, kraliyet hanesi de bir istisna değil. Ancak bu konunun ele alınma zamanı mevcut durumun bütün yansımalarının tam etkisi daha belirgin hale geldiğinde olacak. Şu anda kraliyet hanesi Kovid-19’la mücadelede tüm yönergelere uyulmasını sağlamaya ve ulusal çabaları desteklemeye odaklanmış durumda.

Açıklama, kraliyet ailesinin en üst düzey yetkilisi Lord Chamberlain Earl Peel’in, gelirlerinin bu yıl üçte bir oranında düşmesinin beklendiği konusunda personeli uyardığı haberlerinin ardından geldi.

Sun gazetesinin ulaştığı çalışanlara yönelik iç yazışmada Earl Peel şunları yazdı:

Kriz, esnekliğimizi, adapte olabilirliğimizi ve hazır bulunuşumuzu birçok yönden ve ailenin her düzeyinde test etti. Ayrıca krizin tüm kraliyet hanesinin faaliyetleri üzerinde önemli bir etkisi oldu. Birleşik Krallık’ın enfeksiyonun zirve noktasına ulaştığı görülse de sosyal mesafe gibi önlemlerin ne zaman sona ereceği belirsizliğini koruyor.

Peel, şöyle devam etti: “Bu nedenle işlerin her zamanki haline dönebilmesinin aylar olmasa bile haftalarca sürebileceğini kabul etmeliyiz. Şüphesiz önümüzde çok zor zamanlar var ve bir çoğunuzun endişe duyacağının farkındayız.”

ITV news’ün kraliyet editörü Chris Ship’e göre, kraliyet kaynakları, Lord Chamberlain’in bilgi notunun varlığını inkar etmiyor ve belirtilen kelimelere itiraz etmiyor.

94 yaşındaki Kraliçe, marttan bu yana 98 yaşındaki Edinburgh Dükü’yle Windsor Kalesi’nde kalıyor.

Kraliyet çifti yaşlarından dolayı koronavirüste yüksek risk kategorisinde bulunduğu için yakın gelecekte de orada kalmaları bekleniyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/royal-family

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU