Hindistan'da polis içki almak için izdiham çıkaranları sopayla dağıttı

Hindistan'ın bazı bölgelerinde koronavirüs pandemisi nedeniyle yasaklanan içki satışı yeniden başladı. Halk dükkanlara akın etti

Hindistan'daki tecrit önlemleri nedeniyle ülkedeki milyonlarca işçi işini kaybetti (AFP)

Hindistan'da koronavirüs pandemisi nedeniyle 24 Mart'tan beri kapalı olan içki dükkanlarının bazıları yeniden açıldı.

Belirli dükkanların 17 Mayıs'a kadar uygulanacak "3. safha tecrit önlemleri" kapsamında getirilen hafifletmeler kapsamında açılmasına karar verilmişti.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Ancak içki satan dükkanlar önünde yüzlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu.

Sosyal mesafelenme önlemlerine uyulmaması üzerine polis, Delhi ve diğer eyaletlerde polis kuyruktakileri kontrol etmek için lathi adı verilen uzun bambu sopaları kullandı.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde de yüzlerce kişinin sıra oluşturmakta zorlandığı ve polisin insanları geride tutmaya çalıştığı görüldü.
 


Bazı yerlerde polisin kuyruğa girmeyi çalışanları kovaladığı görüntülendi.
 


Başkent Yeni Delhi'de de halkın dükkanlara akın etmesi nedeniyle birkaç saat içinde içki dükkanlarının bazıları yeniden kapatıldı.

"Özel korona harcı" getirildi

Ülkedeki bazı eyaletlerin yöneticileri bir süredir önemli bir vergi geliri kaynağı olduğu gerekçesiyle içki dükkanlarının açılmasını talep ediyordu.

Delhi hükümeti de salı gününden itibaren içkilere yüzde 70 oranında "özel korona harcı" getirdiğini de açıkladı. Bunun pandemi nedeniyle kötü etkilenen ekonomiyi canladırması bekleniyor.

Uttar Pradeş eyaletindeki Gaziabad'da da uzun kuyruklar sonrası polis içki dükkanlarını yeniden kapattı.

Bir polis yetkilisi AFP'ye yaptığı açıklamada "Sabah dükkanlardan biri açıldı ancak kalabalığın birikmesiyle çatışmalar yaşandı" dedi.

1, 3 milyar nüfuslu Hindistan'da resmi rakamlara göre yaklaşık 46 bin Kovid-19 vakası tespit edildi. Hastalardan yaklaşık 1571'i hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU